Brązowe złoto, czyli ryż ryżowi nie równy

Mało kto wie, że na świecie jest ponad 8.000 odmian ryżu. Za najbardziej wartościowy uważany
jest naturalny ryż brązowy ze względu na wyjątkowe bogactwo zawartych w nasionach składników
odżywczych. Ryż brązowy najczęściej doceniany jest przez osoby dbające o szczupłą sylwetkę i
kontrolujące wagę. Jest to jednak zboże, które ze względu na swoje wartości odżywcze powinno
znaleźć się w diecie wszystkich osób dbających o swoje zdrowie, a nie tylko tych, którym zależy na
smukłej linii.

Naturalny Ryż Brązowy marki Britta to produkt najwyższej jakości. W procesie produkcji z ziarna
usuwa się jedynie jego zewnętrzne okrywy, dzięki czemu zachowuje ono więcej wartościowych
składników odżywczych. Nisko przetworzony ryż kryje w swoim wnętrzu cenny dla organizmu błonnik,
węglowodany, białka, minerały i witaminy. Jest to produkt bezglutenowy i dlatego świetnie sprawdza
się w menu osób borykających się z zaburzeniami układu trawiennego, a także z alergią pokarmową.
Naturalny Ryż Brązowy marki Britta jest idealnym dodatkiem obiadowym. Gotuje się nieco dłużej
niż ryż tradycyjny i po ugotowaniu ma lekko kleistą strukturę. Ze względu na swoją konsystencję
jest wymarzonym składnikiem dań typu cassarole czyli dań duszonych lub zapiekanych. Ryż brązowy
świetnie komponuje się też z tradycyjnie przyrządzonymi mięsami. Doskonale smakuje również z
warzywami.

Producent: Sawex Sp. z o.o., Marka: Britta Opakowanie: 4 x 100 g

www.britta.pl

Related posts

Top