Kulinarna podróż dookoła świata

KAMIS zaprasza w kulinarną podróż po najciekawszych zakątkach świata. Przygodę można rozpocząć od specjałów kuchni śródziemnomorskiej – greckiej lub włoskiej albo zdecydować się na kuchnię Dalekiego Wschodu – chińską, indyjską czy tajską lub skusić się na kuchnię gorącego Meksyku. Jest w czym wybierać, bo linia KAMIS: Siesta, Mexicana, Oriental zawiera aż 24 innowacyjnych produktów do przygotowania najpopularniejszych zupy, dań głównych i deserów z najbardziej cenionych regionalnych kuchni świata. Szybko, łatwo, zawsze z sukcesem kulinarnym. Doskonały, oryginalny smak – gwarantowany.

KAMIS Oriental, Siesta, Mexicana
KAMIS Oriental, Siesta, Mexicana to komplementarna oferta 24 produktów umożliwiających przygotowanie oryginalnych potraw kuchni poszczególnych regionów świata w sposób szybki – czas przygotowania to maksymalnie 20 minut i łatwy – wystarczy dokupić 2 łatwo dostępne i niedrogie dodatki takie jak: mięso drobiowe czy warzywa.

Koncept nowej linii produktów KAMIS oparty został na unikalnej formie produktów – półpłynne bazy smakowe, oryginalnych recepturach potraw etnicznych i charakterystycznych dla konkretnego dania składnikach.

Najważniejsza w kuchni jest podstawa
Unikalna forma produktów KAMIS Oriental, Siesta, Mexicana – półpłynne bazy smakowe stanowią przyprawową i smakową podstawę popularnych dań kuchni świata, takich jak grecka mussaka, tajska zupa kokosowa z chili Tom Kha czy meksykańskie burrito. Składnikami baz smakowych są charakterystyczne dla danej kuchni przyprawy, np. dla linii Oriental to nać kolendry, zielone tajskie chili czy trawa cytrynowa, oraz dodatki smakowe typowe dla danych kuchni: suszone warzywa, wino, koncentrat pomidorowy, olej palmowy, sos rybny, sos ostrygowy, ocet winny. Nowoczesna i funkcjonalna formuła produktów oraz dopracowane receptury KAMIS gwarantują uzyskanie niezawodnego efektu w pełni oryginalnego dania.

Zupy, dania główne i desery
Produkty kuchni etnicznych KAMIS zotały podzielone na 3 linie: Oriental – bazy smakowe do dań kuchni krajów Dalekiego Wschodu: kuchni indyjskiej, tajskiej, wietnamskiej i chińskiej, Siesta – bazy smakowe do dań kuchni krajów śródziemnomorskich: greckiej, francuskiej, hiszpańskie oraz Mexicana – bazy smakowe do dań kuchni meksykańskiej. Dla każdej linii: Oriental, Siesta, Mexicana przygotowaliśmy 3 grupy produktów, którymi są bazy smakowe do zup, dań głównych i deserów

Curry Madras, Pana Cotta, Pollo con Chipotle w 20 minut
Do przyrządzenia wybranej potrawy wystarczy jedynie baza smakowa KAMIS (Mexicana, Siesta lub Oriental) i dwa niedrogie, łatwo dostępne składniki. Przygotowanie takiego dania nie zajmie nam więcej niż 15-30 minut w zależności od typu potrawy.

Wykorzystując doświadczenia marki KAMIS, przygotowaliśmy produkty dopasowywane do smaków Polaków. W ramach każdej kuchni dostępne są bazy zarówno do potraw łagodnych, jak i pikantnych.

Zastosowanie baz smakowych KAMIS s daje możliwość przygotowania pełnego obiadu czyli zup, dań głównych i deserów kuchni śródziemnomorskiej, meksykańskiej i orientalnej.

Warto dodać, że na każdym opakowaniu produktów Oriental, Mexicana, Siesta łatwo odnajdziemy najważniejsze informacje, takie jak składniki, które trzeba dokupić, czas potrzebny do przygotowania potrawy oraz oczywiście szczegółowy przepis na daną potrawę.

Ceny
Rekomendowana cena na półce:
bazy do zup – ok. 2,99 PLN
bazy do dań głównych – ok. 2,99 PLN

Related posts

Top