Smak cielęciny w wiosennych, lekkich potrawach

Marka WINIARY powiększa rodzinę bulionów o nowy, delikatny smak: Bulion cielęcy.

Cielęcina jest chudym mięsem, które nadaje subtelny aromat wielu potrawom. Lekkie zupy bardzo często opierają się właśnie na niej. Z myślą o paniach domu znających zalety tego delikatnego mięsa marka WINIARY ujęła smak cielęciny w kostce bulionowej. Produkt pojawi się na półkach sklepowych w połowie maja. Wystarczy połączyć młody kalafior, marchewkę, ziemniaki, trochę przypraw oraz dodać kostkę bulionową o smaku cielęciny i doskonała wiosenna zupa gotowa!

Zupy opierające się na warzywach słyną ze swojej delikatności, nie potrzebują więc wyraźnego, mięsnego smaku. Jeśli takie lekkie potrawy uzupełnimy Bulionem cielęcym marki WINIARY, podkreślimy ich smak w sposób dyskretny, czyniąc danie bardziej pełnym. Wzbogacone w ten sposób zupa kalafiorowa, koperkowa czy jarzynowa przypadną do gustu każdemu z domowników. Kostka bulionowa marki WINIARY może również podkreślić smak samej cielęciny, podawanej w postaci duszonej np. z borowikami lub żurawiną.

Rodzina bulionów marki WINIARY

Zalety bulionów marki WINIARY zostały już niejednokrotnie docenione. Według badań GfK Polonia są one najpopularniejsze wśród polskich gospodarstw domowych. Szeroki wybór smaków odpowiada potrzebom większości konsumentów. W swojej ofercie marka WINIARY posiada m.in. Bulion drobiowy, Kostkę mięsną, Bulion warzywny, Bulion grzybowy oraz wprowadzony w styczniu Bulion na żeberkach. Teraz ta rodzina powiększy się o kolejny doskonały smak: Bulion cielęcy.

Bulion cielęcy WINIARY będzie dostępny w sklepach wraz z rozpoczęciem sezonu młodych warzyw czyli w połowie maja 2010. Sugerowana cena produktu dla opakowania 60 g to 1.85 zł. Natomiast dla opakowania 120 g to odpowiednio 3.60 zł.

***

WINIARY to marka znana Polakom od ponad 60-ciu lat, a sygnowane nią wyroby są synonimem doskonałego połączenia tradycyjnego polskiego smaku z innowacyjnością i nowoczesnością. Oferta WINIARY to około 200 różnych wyrobów kulinarnych, takich jak: zupy, buliony, sosy, fixy, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele oraz budynie. WINIARY zaspakajają potrzeby zarówno wielbicieli kuchni tradycyjnej, jak i nowoczesnej oraz wszystkich tych, którzy na gotowanie mają coraz mniej czasu.

http://winiary.netpr.pl/pr/161815/smak-cieleciny-w-wiosennych-lekkich-potrawach

hastagi na stronie:

#pieczeń cielęca magdy gessler #cielęcina Magdy gessler #pytanienasniadaniepl #zupa kalafiorowa wiosenna #cielęcina pieczona gessler

Top