VIVA ITALIA

Kamis wprowadza nową linię produktów – naturalne bazy smakowe do najbardziej popularnych, włoskich past i makaronów. To pierwsze tego typu produkty, dzięki którym można przygotować tradycyjne włoskie sosy pełne naturalnego smaku i aromatu – alla Bolognese, alla Arrabbiata, alla Carbonara, alla Marinara, alla Aglio Olio.

VIVA Italia to unikalne (oryginalne) kompozycje przyprawowe stanowiące bazę smakową do przygotowania włoskich past i makaronów. Wyjątkowo aromatyczne, doskonałe w smaku, wygodne w użyciu i łatwe w zastosowaniu. Z naturalnych składników i bez konserwantów. VIVA ITALIA – włoska kuchnia z tempramentem w zaledwie 15 minut.

Kwintesencja włoskiego sosu

Kuchnia włoska to prawdopodobnie najbardziej lubiana, najzdrowsza i najlepsza kuchnia na świecie. Naturalność, temperament i prostota to jej rozpoznawalne cechy.

Takie właśnie są najnowsze produkty Kamis VIVA ITALIA – łatwe i szybkie w przygotowaniu, bogate w naturalne składniki, bez dodatku konserwantów, zapewniają bogactwo smaku i aromatu tradycyjnych włoskich sosów.

Kwintesencję smaku Kamis VIVA ITALIA stanowią aromatyczne przyprawy i zioła, takie jak, bazylia, oregano, chili, gałka muszkatołowa, rozmaryn i oczywiście czosnek. Bazy smakowe Kamis VIVA ITALIA mają gruboziarnistą strukturę przypraw, dzięki czemu potrawy przygotowane na ich udziałem stają się apetyczne i zyskują wykwintny wygląd.

Kamis VIVA ITALIA to sposób, aby w 15 minut przygotować danie jak we włoskiej trattorii!. Opakowanie 15 g wystarcza na porcję dla 2-3 osób.

VIVA ITALIA Pasta alla Bolognese
Bez wątpienia najsłynniejszą potrawą z makaronu, najpopularniejszą codzienną strawą w wielu włoskich domach jest pasta alla bolognese, wspaniała kombinacja aromatycznego sosu z mielonym mięsem i makaronu. W Polsce jest również bardzo popularna, a sos przygotowany na bazie VIVA ITALIA Pasta alla Bolognese to prawdziwa uczta dla podniebienia.

VIVA ITALIA Pasta alla Bolognese to kompozycja przypraw z wiodącą nutą bazylii i oregano, stanowiąca bazę smakową do potraw makaronowych z łagodnymi sosami pomidorowymi. Niezwykle aromatyczna mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw typowych dla kuchni włoskiej to największe zalety tej przyprawy.

W jej skład wchodzi: bazylia, oregano, cząber, czosnek, tymianek, ziele angielskie i lubczyk.

VIVA ITALIA Pasta Alla Bolognese pozwala na przyrządzenie różnorodnych sosów do makaronów według prawdziwie włoskich przepisów. Jej oryginalny i niepowtarzalny smak i aromat zaspokoi najbardziej wybredne gusta smakoszy włoskiej kuchni, zakochanych w smaku dojrzałych pomidorów i pachnącej bazylii.

VIVA ITALIA Pasta alla Arrabbiata
Arrabiata uchodzi we Włoszech za prawdziwie diabelską potrawa, bo jej receptura oparta jest na intensywnie czerwonej i bardzo ostrej przyprawie, jaką jest chili. W Polsce sos do makaronu potrafi być równie pikantny i aromatyczny, dzięki VIVA ITALIA Pasta alla Arrabbiata.

VIVA ITALIA Pasta alla Arrabbiata to kompozycja przypraw stanowiąca bazę smakową do potraw makaronowych z pikantnymi sosami pomidorowymi. Zdominowana smakiem i aromatem pikantnego chili zadowoli wielbicieli ostrej kuchni.

Receptura oparta jest na tradycyjnych włoskich przepisach, w której poza chili królują: czosnek, papryka słodka, oregano, pietruszka i szałwia.

VIVA ITALIA Pasta alla Arrabbiata to pomysł na dziesiątki różnorodnych potraw z dowolnie wybranymi dodatkami, które dzięki jej unikalnej kompozycji zachowają oryginalny włoski smak.

VIVA ITALIA Pasta Alla Carbonara
We Włoszech dobra pasta alla carbonara jest uważana za niezwykle trudną potrawę, i aby ją zobaczyć i spróbować, trzeba udać się do Rzymu, bo stamtąd pochodzi. W Polsce, aby uzyskać ten pyszny smak sosu na bazie śmietany wystarczy dodać VIVA ITALIA Pasta Alla Carbonara.

VIVA ITALIA Pasta Alla Carbonara to kompozycja przypraw w której dominuje gałka muszkatołowa, stanowiąca bazę smakową do potraw makaronowych z łagodnymi, aksamitnymi sosami śmietanowymi. W jej skład wchodzą: gałka muszkatołowa, bazylia, tymianek, czosnek i cebula, które nadają oryginalny smak pastom przygotowywanym z VIVA ITALIA Pasta alla Carbonara.

Z VIVA ITALIA Pasta alla Carbonara odkryjesz smak niezliczonej ilości dań, w których podstawę stanowi śmietana a dodatki zależą od inwencji gotującego, a każda z nich to kulinarna podróż do Włoch.

VIVA ITALIA Pasta alla Marinara
Frutti di mare według smakoszy uważane są za prawdziwy rarytas. Poza doskonałym smakiem i uwodzicielską nazwą, są również bardzo zdrowe. Przyrządzanie owoców morza zazwyczaj jest też dość żmudne i wymaga cierpliwości. Polacy coraz częściej sięgają po owoce morza, a dzięki odpowiednio dobranym dodatkom, takim jak VIVA ITALIA Pasta alla Marinara, przygotowanie pysznych potraw staje się proste.

VIVA ITALIA Pasta alla Marinara to kompozycja przypraw z wyraźną nutą rozmarynu i czosnku, stanowiąca bazę smakowa do dań makaronowych z sosami z ryb i owoców morza. Specjalnie przygotowana dla wyrafinowanych wielbicieli “frutti di mare”. Zarówno czosnek i rozmaryn doskonale łączą się z morskimi przysmakami, podkreślając ich unikalny smak.

VIVA ITALIA Pasta alla Marinara stanowi podstawę sosów zarówno śmietanowych, jak i pomidorowych, co pozwala na różnorodne jej wykorzystanie.

W jej skład poza wiodącymi przyprawami wchodzą: chili, marchew, oregano bazylia, skórka cytrynowa., które dopełniają tę kompozycję smaków.

VIVA ITALIA Pasta alla Aglio Olio
Aglio olio to jedna z najbardziej ulubionych potraw koneserów włoskiej kuchni! To proste i bardzo smaczne danie ma też swoich wielbicieli w Polsce, a sekretem jego smaku jest właściwie dobrana przyprawowa baza smakowa.

VIVA ITALIA Pasta alla Aglio Olio to kompozycja przypraw z wiodącą nuta chili i czosnku stanowiąca bazę smakową do dań makaronowych z sosami na bazie oliwy.

W skład VIVA ITALIA Pasta alla Aglio Olio wchodzą: czosnek, cebula, marchew, rozmaryn, oregano, bazylia, natka pietruszki, papryka słodka, chili.

Sugerowana cena: 2,7 zł (hipermarkety)

Viva Italia Pasta alla Marinara, Viva Italia Pasta alla Carbonara, Viva Italia Pasta alla Arrabbiata, Viva Italia Pasta alla Bolognese, gramatura: 15 g.

Viva Italia Pasta alla Aglio Olio, gramatura: 20 g

Więcej ciekawych informacji i przepisów znajdziesz na www.kamisitalia.pl

hastagi na stronie:

#kiełbasa w słoiku gessler #buddy valastro przepisy #sos do spaghetti na zimę #spaghetti carbonara magda gessler

Related posts

Top