Zdrowe menu dzieci – Biała bułeczka czy grahamka? Czyli co dobrego drzemie w pełnym ziarnie i czy białe pieczywo naprawdę jest takie złe? Przeprowadzone w 2010-2011 r. badania dotyczące żywienia dzieci w wieku 1-3 w Pol
4 czerwca 2019 r.Za 30 lat ludziom zabraknie jedzenia – jeśli biznes nie będzie lepiej współpracować z naukowcamiW 2050 roku ludność na Ziemi będzie potrzebować dwukrotnie więcej żywności niż obecnie, a na razie
POSTNE, ALE NIE NUDNE – ZUPA Z CIECIERZYCY I ZIELONEJ SOCZEWICY Z CHRUPIÄCYM DODATKIEMSkładniki na 4 porcje – ciecierzyca – 300 g – soczewica zielona – 300 g – bulion warzywny ̵
Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolejne
Po otwarciu butelki mo?e spotka? nas du?y zawód, kiedy z?ocisty trunek oka?e si? jedynie gazowanym napojem alkoholowym. Wielbiciele piwa grzmi? na forach i maj? du?o racji, poniewa? bardzo cz?sto, piwo dost?pne na rynku z prawdz
Najlepsze restauracje, najwykwintniejsze dania, najsłynniejsze wina i najwięksi mistrzowie kulinarni – a wszystko to na jedynym w Polsce festiwalu wyrafinowanej kuchni i wina Wine & Food Noble Night. To już piąta odsłona
Ostatni miesiąc wakacji to dla wielu z nas przyjemnie długie popołudnia, leniwie spędzane na tak zwanej długiej kawie. Dla innych to intensywny sezon, w którym łyk mocnego espresso jest krótką chwilą na oddech, pr
Informacja prasowaKuchnia modna i praktyczna – ścianki przyblatowe PfleidererAranżacja kuchni tylko z pozoru jest prostym zadaniem. Duża ilość materiałów wykończeniowych dostępnych na rynku sprawia, że często nie wie
III. Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskimW asortymencie firmy TARSMAK znajdziemy pięć sosów uhonorowanych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Jeden z nich jest wyśmienitym dodatkiem do faszerowanych z
Warszawa, 19 czerwca 2020 r.INFORMACJA PRASOWASEZONOWE PRODUKTYJak dobrze je wykorzystać?Letnie miesiące to doskonały okres na wykorzystanie świeżych produktów w kuchni. Sezonowe owoce i warzywa mają najwięcej wartości od�