Tłuszcze w diecie senioraTłuszcze są przede wszystkim Ĺşródłem energii niezbędnej dla prawidłowego rozwojui funkcjonowania organizmu człowieka. Stanowią jeden z trzech podstawowych składników odżywczych. W nowej piramid
17.11.2016, WarszawaInformacja prasowaComfort food po włoskuZastanawialiście się kiedyś, dlaczego coś jest âsmaczne jak u mamy”? Dlaczego z rozrzewnieniem wspominamy chrupkie placki ziemniaczane, które pałaszowali�
Informacja prasowa20 stycznia 2017Marynaty do mięs na każdą okazjęSmak mięsa w dużej mierze zależy od przypraw, których użyjemy. Większość z nich sprawdza się w przypadku każdego typu mięsa, jednak są i takie, które
Radosne pochody całych w zieleni Irlandczyków, mieszkania udekorowane zielonymi gałązkami i trójlistną koniczyną, zielone piwo w ręce i mnóstwo jedzenia na stołach. To może oznaczać tylko jedno – obc
Warszawa, wrzesień 2016 r.Orzechowo – gruszkowa fantazja na chrupiącej rukoliWczesną jesienią na polskich stołach zdecydowanie królują gruszki i orzechy. Oryginalne smaki i struktury sprawiają, że można z nich przyg
Warszawa, 9 listopada 2020 r. Gęsina na św. Marcina – gęsie mięso w wydaniu Ewy Wachowicz11 listopada na imieninach Świętego Marcina króluje⌠gęsina. Aby przybliżyć tradycję spożywania tego szlachetnego mięs
Naturalnie na śniadanieDobrze skomponowane śniadanie to klucz do dobrego samopoczucia. Każdy zdrowy posiłek odżywia ciało, stymuluje metabolizm i zwiększa odporność. Bez drugiego śniadanie nie będziemy mogli skoncentrować
Informacja prasowaPoznań, 5 marca 2019 r.Boski rooibosUprawiany lokalnie, uwielbiany globalnie. Rooibos, znany także jako czerwonokrzew, pochodzi ze stromych gór Południowej Afryki. Jego przypominające igły liście nie zachęc
Jabłka prażone Stovit – złote jak polska jesieńJabłka prażone Stovit uwielbiamy za ich słodki, naturalny smak, praktyczność i uniwersalność, oraz co najważninejsze – za to, że możemy się nimi cieszyć pr
PóĹşną jesienią orzeĹşwiające, lekkie i kwaskowate smaki w kuchni ustępują miejsca tym bardziej wyrazistym, aromatycznym. Ich podstawę stanowią przyprawy korzenne, których właściwości zdrowotne i przede wszystkim rozgrz