Jeszcze więcej smaku – sekrety karmelizacji i rumienieniaZłocisty kolor, słodki, delikatnie śmietankowy smak i wyjątkowy aromat – któż potrafi oprzeć się karmelowym słodkościom? Karmel świetnie sprawdza si�
Za kilka dni rozpoczną się mistrzostwa EURO 2012. W Warszawie, jako jednym z miast-gospodarzy, które odwiedzą setki tysięcy kibiców, ruch może być utrudniony. Dlatego też jeśli zgłodniałeś i nie masz nic w lodówce –
Informacja prasowa nimm2Kwiecień/ Maj 2018Piknik z Drużyną ŚmiejżelkówPrzepis na muffinkiDrużyna Śmiejżelków zaprasza nas do zabawy podczas pikników! W trakcie plenerowych wypadów za miasto zaskoczmy małych i dużych �
Kuchnia naszych babć pachniała tradycyjnym rosołem z własnoręcznie robionym makaronem, aromatycznymi schabowymi, dopiero co wyciągniętym z piekarnika ciastem drożdżowym z jabłkami i kruszonką. Tych rzeczy nie zrobimy lepiej
Specjalistyczny sklep internetowy www.igruszka.pl, na podstawie dokonanych zakupów, przygotował zestawienie najlepiej sprzedających się kosmetyków i akcesoriów do makijażu w okresie ostatnich 6 miesięcy.Zestawienie zos
Grudniowy stół pełen smakołyków pięknie wypada na tle okien udekorowanych śnieżynkami i szronem. Przestrzeń przyozdabiają inspiracje ze szwedzkiej sztuki ludowej, rozświetlają migoczące gwiazdki, a w powietrzu unosi się z
Babka rumowo-śliwkowa z polewą karmelowo-rumowąSkładniki:Ciasto:ďą 120g śliwek kalifornijskichďą 120ml ciemnego rumuďą 300g mąki pszennej + do obsypania formyďą 1 łyżeczka proszku do pieczeniaďą 1 ły
Kilka tysięcy świeżych i pachnących Rogali świętomarcińskich dostępnych dla wszystkich użytkowników w sieci? Właśnie ruszyła druga edycja akcji alleRogal, dzięki której miłośnicy półfrancuskiego ciasta z bakaliami i
Kuchnia domu rodzinnego – pamiętamy z dzieciństwa to królestwo smaków i zapachów. Stamtąd wędrowały na stół pyszności, których smak do dziś mamy w pamięci. Na samą myśl o nich cieknie
Informacja prasowaWarszawa, 22 stycznia 2018Kasia Bujakiewicz i jej ulubione dania ze Złotymi owocamiTrudno wyobrazić sobie dogłębne zrozumienie obcej kultury, bez poznania lokalnych zwyczajów, tradycji i upodobań kulinarnych.