Warszawa, wrzesień 2016 r.Appetita poleca: aromatyczny stek w mięcie!Poszukiwanie nowych rozwiązań, nieoczywistych połączeń składników, ciekawość innych kultur sprawiają, że dobrze znane potrawy chętnie serwujemy w nowy
Wrocław, 10.08.2020INFORMACJA PRASOWAMARKA: HOLLEASORTYMENT: NOWA LINIA PRODUKTĂW HOLLE KIDS – Happy Sticks – Wesołe Paluszki z marchewką i koprem włoskim BIO – NOWOŚÄ!NOWOŚÄ! Wesołe Paluszki z
Szukasz przepisów na wigilijne potrawy? A może brakuje Ci pomysłów na spędzenie czasu z dziećmi w długie, zimowe wieczory? W tym roku marka WINIARY przygotowała na święta specjalny serwis www.JarmarkSmakow.pl. To
Informacja prasowa – Hochland PolskaKwiecień 2018Grzanki ze szparagami i serowym sosem holenderskimPojawienie się szparagów w menu to wyjątkowo pyszny zwiastun upragnionej przez wszystkich wiosny. Sezon na te warzywa trw
Informacja prasowaPoznań, 7 marca 2018 r.Coraz częściej w opisach polskich restauracji pojawia się nazwa „kuchnia fushion”. Co oznacza ten kulinarny trend? To umiejętne łączenie tradycyjnych przepisów z różnych
Wołowina wolno pieczona z sosem serowo-chrzanowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki: – 1,5 kg wołowiny pieczeniowej (udziec) – 1 łyżka ziół prowansalskich – Â�
Informacja prasowaWarszawa, 27 paĹşdziernika 20165 sposobów na udane przyjęcie HalloweenoweHalloween cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. W wielu domach w ten wieczór organizowane są tematyczne przyjęcia, pe�
Nietolerancja laktozy uznawana jest za jedną z najczęściej występujących nietolerancji pokarmowych. Eliminacja produktów mlecznych z diety dorosłych budzi jednak wciąż kontrowersje. Przeciwnicy diety bez laktozy uważają, ż
Informacja prasowaPoznań, 24 kwietnia 2018 r.Na rynku jest dostępnych wiele rodzajów herbaty – czarna, zielona czy owocowa. Każdy herbaciany smakosz powinien bez problemu rozróżniać i odpowiednio zaparzać wszystkie odmi
Jak ograniczać tłuszcze trans – praktyczne poradyPonad 70% Polaków nie wie jak rozpoznać zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych (tzw. tłuszczów trans, TFA) w produktach. Jako główny powód, podają brak info