29 czerwca zakończyła się druga edycja ogólnopolskiego programu edukacyjnego „Jedz smacznie i zdrowo” marki WINIARY we współpracy z Federacją Polskich Banków Żywności. Przez ponad 6 miesięcy nau
22.11.2016, WarszawaInformacja prasowa Skąd pochodzi twój tuńczyk?W dobie slow life przejrzysta ścieżka produkcji żywności jest czymś, czego domaga się coraz więcej świadomych konsumentów. marka Rio Mare postanowiła wyj
Po świątecznych i jeszcze przedświątecznych szaleństwach, a także po szaleństwach sylwestrowo-noworocznych czas na wyprzedaże i przeceny – zwalnianie wieszaków, opróżnianie półek w sklepach i magazynów fabrycznych
Lekarze oraz farmaceuci z Leszna i powiatu leszczyńskiego mieli okazję po raz pierwszy poznać praktyczne działanie systemu e-Recepta. 17 marca 2011 r. w Wyższej Szkole Humanistycznej w Lesznie odbyła się konferencja inaugurując
Informacja prasowa Warszawa, 21 lipca 2015 Sposób na niejadka„Mamo, nie
Coraz więcej szefów kuchni tworząc menu, sięga do staropolskich, zapomnianych receptur. Okazuje się, że dawne kroniki i zapiski sprzed kilku wieków mogą być doskonałą inspiracją i Ĺşródłem wiedzy dla wszystkich smakoszy
Kremowe wnętrze, zatopione w nim chrupiące kawałki czekolady, płynne czekoladowe serce a na wierzchu czekoladowa posypka – wszystko to można znaleĹşć w zupełnie wyjątkowym lodowym kubku, którego zawartość zadowoli
Czysty zysk dla zdrowia – 3 zasady clean eating na wiosnęWiosna to idealny czas, aby zadbać o siebie, zaczynając od sposobu odżywiania. Wbrew pozorom nie musi to oznaczać przejścia na kolejną modną, restrykcyjną diet�
TEEKANNE – jedna z wiodących marek na rodzimym rynku herbaty, w sezonie 2012/2013 wprowadza do sprzedaży aż sześć nowości produktowych, z których największe emocje konsumentów budzi duże opakowanie czarnej herbaty
Informacja prasowaPoznań, 28 paĹşdziernika 2016 r.Rozgrzewające kremy na jesień – właściwości i przepisy Jesień to czas na rozgrzewające, bardziej kaloryczne i pełne witamin potrawy. W codziennym menu nie powinno