Czy jedzenie naprawdę może poprawiać kondycję mózgu? Nasz mózg pracuje bez wytchnienia. Nawet podczas snu pozostaje aktywny, segregując informacje i tworząc nowe powiązania między neuronami. W momentach dużej aktywności in
Informacja prasowaGrajewo, 3 sierpnia 2020Mleko – co o nim wiemy? Mleko znamy od wieków, jest podstawowym produktem w diecie wielu Polaków. Można powiedzieć, że to napój do zadań specjalnych. Ma wysoką wartość odż
Szybkie, zdrowe i oszczędne gotowanie – teraz jest to możliwe dzięki nowym płytom indukcyjnym firmy Samsung. Inwestycja w tę technologię na pewno się opłaca.…
Warszawa, 22 paĹşdziernika 2020Jesień bez wychodzenia z domu – jak zadbać o swój komfortPogoda nie rozpieszcza, a sytuacja na zewnątrz, szczególnie teraz, nie zachęca do wyjścia z domu. Poprawie nastroju nie pomaga j
19.10.2016, WarszawaInformacja prasowaKiedy każdy posiłek to nie lada wysiłekBrakuje Wam pomysłów na zachęcenie niejadka do przełknięcia kolejnej porcji obiadu? Zdradzimy Wam kilka naszych sprawdzonych trików, dzięki któr
Czas Walentynek jest doskonałą okazją ku temu, by sprawdzić ile prawdy drzemie w starym przysłowiu „przez żołądek do serca”. Wszak zakochani swoje święto często obchodzą przy romantycznej kolacji, podczas kt&oac
W historii wyposażenia wnętrza komoda zajmuje jedno z najistotniejszych miejsc. Ta XVII-wieczna skrzynia z szeregiem bocznych szuflad, stała się z biegiem czasu jednym z ważniejszych mebli w domu. Jaką rolę przewidział dla niej
Informacja prasowaWarszawa, 07 maja 2019 r.Pierwsze podmuchy wiosennego wiatru to coś, na co czekaliśmy przez długie zimowe miesiące. Wraz z nimi przyszedł czas na zmiany, relaks i dużą dawkę pozytywnej energii. Chętniej wyc
GoĹşdzik, rajstopy⌠a może kawa?Ponoć dla dżentelmena Dzień Kobiet trwa cały rok. 8 marca to jednak szczególna okazja, w której każda przedstawicielka płci pięknej lubi poczuć się rozpieszczoną. Podpowiadamy, jak s
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.TRIPPA ALLA ROMANA (FLAKI PO RZYMSKU)Składniki:0,5 kg flakówgałązka selera naciowegomarchewkacebulabazyliamiętaser