Wrocław, 05.12.2013 r.
INFORMACJA PRASOWA
MARKA : JAWO
ASORTYMENT: PIEROGI Z MIÄSEM
PIEROGI Z MIÄSEM – KLASYKA NA POLSKIM STOLE
Pierogi z mięsem zna i lubi niemalże każdy – aromatyczny mięsny farsz z dodatkiem cebulki otulony aksamitnym ciastem stanowi sycący i rozgrzewający posiłek, szczególnie w zimowe popołudnia. Nie każdy jednak ma możliwość własnoręcznego przyrządzenia pierogów – ich przygotowanie jest czasochłonne i wymaga nieco pracy.
Firma Jawo, specjalizująca się w ręcznej produkcji pierogów proponuje zapracowanym Polakom, kochającym tradycyjną kuchnię, gotowe pierogi z mięsem. Przygotowywane z niezwykłą pieczołowitością pierogi Jawo nadziane są po brzegi farszem ze świeżego mięsa wieprzowo – wołowego doprawionego starannie skomponowanymi przyprawami z dodatkiem odrobiny przysmażonej cebulki. Ciasto pierogów z mięsem Jawo jest zawsze sprężyste i miękkie, ponieważ przygotowane zostało z najwyższej jakości mąki. Jego delikatny smak doskonale współgra z wytrawnym nadzieniem. Można podawać je zarówno na sposób tradycyjny – ze śmietanką i cebulą lub w wersji nieco bardziej nowatorskiej – na przykład z sosem paprykowo – czosnkowym.
Przygotowanie pierogów z mięsem Jawo jest niezwykle proste i szybkie – wystarczy zamrożony produkt wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować ok. 10 minut. Przez ten czas pierożki zdążą stać się pulchne, sprężyste i niezwykle aromatyczne. Ze względu na swoje walory pierogi z mięsem Jawo zdobyły wiele wyróżnień, np. Znak ,,Poznaj dobrą żywność”, tytuł ,,Junior Eksportu” i wiele innych.
Ekonomiczne opakowanie dla całej rodziny zawiera 450 g produktu, który z pewnością starczy na sycący obiad dla całej dużej rodziny
Marka: Jawo, Opakowanie: 450 g, Cena: ok. 7,35 zł