Warszawa, 21 paĹşdziernika 2019 r. Informacja prasowa Śniadanie „last minute” Zaspaliśmy. Znowu. W porannym chaosie, jaki towarzyszy tego typu sytuacji, trudno pamiętać o przygotowaniu śniadania […]
Coraz więcej szefów kuchni tworząc menu, sięga do staropolskich, zapomnianych receptur. Okazuje się, że dawne kroniki i zapiski sprzed kilku wieków mogą być doskonałą inspiracją […]
Prawie 53 lata po otwarciu pierwszego lokalu w Ypsilanti w stanie Michigan, Dominoâs Pizza otworzyło właśnie dziesięciotysięczny lokal sieci. Nieprzypadkowo pojawił się on w Istambule, stolicy kraju, który jest rynkiem cec
Informacja prasowa Poznań, 14 listopada 2016 Ocet jabłkowy – eliksir wspomagający odchudzanie Ocet jabłkowy zwany przez wielu „darem natury”, poprawia nie tylko smak potraw, ale […]
Warszawa, 11 sierpnia 2020 r. Smaki lata i jesieni zamknięte w słoiku – smakowita domowa spiżarnia z Appetitą PóĹşne lato i wczesna jesień to doskonały […]
Im bardziej skomplikowane urządzenie, tym więcej pytań. Reguła ta jest szczególnie żywa w przypadku mikrofalówek. Kuchenka mikrofalowa, mimo że liczy sobie już 70 lat, wciąż […]
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy. DESER BIRRAMISUâ (z piwem Guinness) Składniki: 4 żółtka jajek 125 […]
Informacja prasowa Warszawa, 21 maja 2019 r. Spring Rolls czyli wiosna w ruloniku! Zwane też świeżymi sajgonkami czy wiosennymi krokietami Spring Rolls są bardzo popularnym […]
Naturalnie na śniadanie Dobrze skomponowane śniadanie to klucz do dobrego samopoczucia. Każdy zdrowy posiłek odżywia ciało, stymuluje metabolizm i zwiększa odporność. Bez drugiego śniadanie nie […]
Sklepowe półki zapełnione są dziesiątkami rodzajów soków, nektarów i napojów owocowych. Wybór jest ogromny. Jednak wiele osób nie potrafi wskazać różnic, które je dzielą. Jak […]