Im bardziej skomplikowane urządzenie, tym więcej pytań. Reguła ta jest szczególnie żywa w przypadku mikrofalówek. Kuchenka mikrofalowa, mimo że liczy sobie już 70 lat, wciąż […]
W paĹşdzierniku coraz częściej ze straganów i sklepowych półek spoglądają na nas wielkie pomarańczowe głowy - to znak, że czas na dyniowe szaleństwo w kuchni! Podajmy na stół zupy, sałatki, sosy i inne kulinarne pyszn
Chcesz schudnąć – jedz zupy Trudno znaleĹşć na świecie kraj, w którego tradycyjnym menu nie znalazłaby się zupa. W Polsce kojarzona jest wciąż z zapowiadającą […]
Coraz więcej szefów kuchni tworząc menu, sięga do staropolskich, zapomnianych receptur. Okazuje się, że dawne kroniki i zapiski sprzed kilku wieków mogą być doskonałą inspiracją […]
Dominoâs Pizza, jedna z największych na świecie sieci pizzerii, która specjalizuje się w dostawie pizzy na zamówienie, obecnie posiada w Polsce 13 lokali, mieszczących się na terenie Warszawy i Pruszkowa. W tym roku firma p
Warszawa, 05.03.2020 r. Marka Jeżyki wspiera polskie jeże Marka Jeżyki angażuje się w pomoc polskim jeżom. Wesprze finansowo ośrodek rehabilitacji zwierząt „Jeżurkowo”, m.in. opiekujący się […]
Informacja prasowa Warszawa, 18 lipca 2018 3 śniadania dla małych mistrzów z wykorzystaniem sezonowych warzyw Śniadanie to bezapelacyjnie najważniejszy posiłek dnia. Zadbaj o to, aby […]
Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem – pyszny pomysł na zdrowy obiad, podwieczorek lub deser dla dorosłych i dzieci (nawet od 12 […]
Śniadanie zjedz jak król! – Psychodietetyczka, technolog żywienia i terapeutka tradycyjnej medycyny chińskiej wyjaśniają, dlaczego śniadanie jest ważne. 24 kwietnia Europejczycy obchodzą Dzień Śniadania, w […]
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Na wigilijnym stole zwykle króluje karp podawany na różne sposoby, istotną rolę odgrywają jednak także śledzie. W oczekiwaniu na Pierwszą […]