Przepisy

Millefoglie z wędzonym pstrągiem, miętą i truskawkami

Millefoglie z wędzonym pstrągiem, miętą i truskawkami
Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca: MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY

Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:

MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY

– Czas przygotowania: 15 minut
– Poziom: łatwy

Składniki:
– 2 awokado
– 500g truskawek
– 20 listków świeżej mięty
– sól
– pieprz
– orzeszki pinii
– ocet balsamiczny
– Crème fraĂŽche
– 400 g wędzonego pstrąga

Sposób przygotowania:
Składniki pokroić na plasterki. Położyć na talerzu wędzonego pstrąga, a następnie ułożyć na nim warstwę awokado, mięty i truskawek. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Udekorować dodając łyżkę Creme fraichee i orzeszkami pinii.
Smacznego!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

READ  Pyzy ziemniaczane z mięsem z sosem napoli

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy