Żywność

OrzeĹşwiające koktajle ze Złotymi owocami

Informacja prasowa Warszawa, 24 lipca 2018 Pełne słońca, żółte, energetyczne koktajle to idealna propozycja na początek lata. Doskonale orzeĹşwią, a dzięki zawartości witamin i składników

Informacja prasowa
Warszawa, 24 lipca 2018

Pełne słońca, żółte, energetyczne koktajle to idealna propozycja na początek lata. Doskonale orzeĹşwią, a dzięki zawartości witamin i składników odżywczych dobrze wpłyną również na nasze samopoczucie. Intrygującego, słodko-kwaśnego smaku, dodadzą koktajlom Złote owoce Bakalland (miechunka peruwiańska). Dzień rozpoczęty szklanką takiego napoju, na pewno będzie udany!
Bananowo ananasowy koktajl ze Złotymi Owocami (miechunką peruwiańską)
Składniki:
– 2 duże banany
– 1 świeży ananas
– 1 jabłko
– Sok z połowy cytryny
– 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej)
– 0, 5 litra mleka roślinnego (np. migdałowego)
Złote owoce zalewamy mlekiem migdałowym (wystarczy pół szklanki) i odstawiamy na ok. 20 – 30 minut, aż zmiękną. Następnie miksujemy banany, jabłko i ananasa oraz dodajemy sok z połowy cytryny. Do gotowego musu dodajemy pozostałe mleko oraz Złote owoce. Wszystko dokładnie mieszamy. Koktajl podajemy schłodzony, przed podaniem możemy dodać do niego pokruszone kostki lodu.

Słodki mus z nektarynek i Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej)
Składniki
– 4 dojrzałe nektarynki
– 100 ml mleczka kokosowego
– 60 g Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
– 1 łyżeczka nasion Chia
Nasiona Chia moczymy w schłodzonym mleczku kokosowym przez ok. 1 godzinę. Następnie blendujemy nektarynki i Złote owoce. Gotowy mus dodajemy do mleczka kokosowego. Wszystkie składniki dokładnie z sobą mieszamy. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony.
Koktajl z marakują, Złotymi owocami (miechunką peruwiańska) i nutą mięty
Składniki:
– 4 dojrzałe owoce marakui
– 60g Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
– Kilka listków świeżej mięty
– 250 ml mleczka kokosowego
Do naczynia wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy owoce marakui i Złote owoce, wszystko dokładnie blendujemy na gładką masę. Gotowy koktajl ozdabiamy listkiem mięty.

READ  Jak wykorzystać jesienne warzywa w kuchni?

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy