Wiadomości Branżowe

Produkt Roku 2014, czyli sosy do warzyw na ciepło Knorr – Warzywa na ciepło w najlepszym wydaniu

Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”.Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Warzywa przyrządzone z ich pomocą sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do obiadu czy sałatki. Sosy świetnie smakują z warzywami świeżymi oraz mrożonymi. Będą one niezwykle aromatyczne i nabiorą wyrazistego charakteru. Tak przyrządzone mogą skusić tych, którzy do tej pory patrzyli na warzywa sceptycznie, w tym nasze pociechy. Brokuły, kalafior, szpinak, marchewka z groszkiem - warzywa na talerzu jeszcze nigdy nie były tak smaczne!Sos serowo-kremowy do brokułów i kalafiora Knorr z czosnkiem, cebulą, tymiankiem, kurkumą oraz gałką

Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”.

Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Warzywa przyrządzone z ich pomocą sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do obiadu czy sałatki. Sosy świetnie smakują z warzywami świeżymi oraz mrożonymi. Będą one niezwykle aromatyczne i nabiorą wyrazistego charakteru. Tak przyrządzone mogą skusić tych, którzy do tej pory patrzyli na warzywa sceptycznie, w tym nasze pociechy. Brokuły, kalafior, szpinak, marchewka z groszkiem – warzywa na talerzu jeszcze nigdy nie były tak smaczne!

Sos serowo-kremowy do brokułów i kalafiora Knorr z czosnkiem, cebulą, tymiankiem, kurkumą oraz gałką muszkatołową nada warzywom głęboki wyrazisty smak. Sos czosnkowo-serowy do szpinaku Knorr przyda się wszystkim tym, którzy wciąż szukają sposobu na odpowiednie przyprawienie tego „trudnego”, ale jakże pysznego warzywa. Wystarczy zeszklić cebulę, zmieszać sos ze śmietaną i wszystko dodać do szpinaku. Natomiast warzywa takie jak marchewka, fasolka szparagowa, cukinia czy kalafior będą smakować najlepiej podane z Sosem ziołowo-maślanym do mieszanki warzyw Knorr. Na koniec czas na klasykę – marchewkę z groszkiem. Nikt nie lubi, gdy jest mdła i bez wyrazu. Bez najmniejszego problemu zaradzi temu Tradycyjny sos do marchewki z groszkiem Knorr, który przyrządzamy z masłem.

Sosy do warzyw na ciepło Knorr zrewolucjonizowały sposób przyrządzania warzyw – tytuł „Produkt Roku 2014” jest na to dowodem. Wyróżnienie zostało przyznane na podstawie badania przeprowadzonego przez instytut badawczy Ipsos. 5000 polskich konsumentów wzięło udział w wywiadzie internetowym, wskazując najlepsze i najbardziej innowacyjne nowości rynkowe w branży FMCG.

READ  Kaczka i królik - wykwintnie na jesień

Poniżej dwa przepisy na pyszne warzyw na ciepło:

Kremowe brokuły z kalafiorem w sosie „trzy sery”

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 450 g kalafiora i brokułu (świeży bądĹş mrożony),

– 1 opakowanie serowo-kremowego Sosu do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora Knorr,

– 100 ml śmietany 18%,

– 120 g sera żółtego,

– 80 g niebieskiego sera pleśniowego,

– połowa sera camembert,

– pół pęczka natki pietruszki.

Przygotowanie:

1. Podzielone na różyczki świeże warzywa gotuj do miękkości. Mrożone warzywa gotuj tuż po otwarciu opakowania.

2. Śmietankę połącz z sosem Knorr i dobrze wymieszaj, dzięki czemu powstanie doskonały w smaku sos do warzyw.

3. Zetrzyj ser żółty, pozostałe sery pokrój na kawałki i dodaj do sosu.

4. OdcedĹş warzywa i je również dodaj do sosu. Wszystko precyzyjnie wymieszaj i gotuj przez 2 minuty. Posiekaj natkę pietruszki i posyp nią danie.

Rada: Oprócz wymienionych serów do potrawy możesz dodać także trochę parmezanu.

 

Naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 1 opakowanie szpinaku mrożonego,

– 1 opakowanie czosnkowo-serowego Sosu do warzyw na ciepło do szpinaku Knorr,

– 100 g suszonych pomidorów,

– 1 średnia cebula,

– 1 opakowanie Fix Spaghetti Napoli Knorr,

– 8 gotowych naleśników,

– 300 ml śmietany 22%,

– 3 łyżki oliwy.

Przygotowanie:

1. Rozmrożony szpinak odciśnij z wody. Obraną i pokrojoną cebulę podsmaż na oliwie. Dodaj szpinak i pokrojone pomidory.

2. Sos do warzyw połącz z 200 ml śmietany, by uzyskać pyszny serowy sos do warzyw. Następnie wlej go na patelnię.

3. Na każdy z naleśników nałóż farsz. Zwiń je i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Fix Knorr połącz z 200 ml wody – w ten sposób przyrządzisz aromatyczny sos pomidorowy. Zalej nim naleśniki

READ  Mamo, Tato, palce lizać! czyli ulubione placki najmłodszych

4. Po wierzchu posmaruj potrawę pozostałą śmietaną i posyp ją startym serem żółtym. Zapiekaj danie przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Rada: Nadzienie naleśników możesz urozmaicić, dodając do niego ser feta.


dostarczył infoWire.pl

Ĺšródło Knorr. Dostarczył netPR.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy