Niebanalne pomysły na danie z grilla!
Sezon grillowy zachęca do kulinarnych eksperymentów na świeżym powietrzu. Marka Jan Niezbędny przygotowała kilka prostych, ale oryginalnych przepisów, które możemy zaskoczymy naszych gości. Za ich sprawą nasze grillowanie będzie nie tyko pyszne, lecz także naprawdę zdrowe!
Grillowane faszerowane papryki z mięsem mielonym i fetą
Składniki:
ďą 4 kolorowe papryki
ďą 500 g mięsa mielonego wołowego
ďą 200 g ugotowanego ryżu
ďą oliwa
ďą 2 posiekane ząbki czosnku
ďą 1 cebula
ďą 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
ďą 200 g sera feta
ďą 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i oregano
ďą sól, pieprz
ďą tacki do grilla Jan Niezbędny
Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić na niej pokrojony drobno czosnek i posiekaną cebulę.
Dodać mięso. Pod koniec smażenia dodać pokruszoną fetę oraz przecier pomidorowy. Wszystko połączyć z ugotowanym ryżem.
Papryki umyć i rozciąć na pół. Usunąć gniazda nasienne i białe części. Napełnić je farszem. Grillować na tackach do czasu, aż papryki będą na wpół miękkie