Sole morskie Kamis w młynkach

Sole morskie Kamis w młynkach z aromatycznymi dodatkami w 4 smakach

KAMIS wprowadza nową linię produktów – Sole morskie w młynkach z aromatycznymi dodatkami.
W linii znalazły się 4 kompozycje: Sól morska z pieprzem KAMIS, Sól morska prowansalska z dodatkiem lawendy i płatków nagietka KAMIS, Sól morska ziołowa KAMIS oraz “soute” Sól morska KAMIS.

Sole morskie Kamis to unikalne produkty łączące w sobie wyrafinowany smak doskonalej jakości mieszanki ziół, przypraw, kwiatów i oryginalnej soli morskiej, z funkcjonalnością i estetyką użytkowania (młynek). W nowej linii Kamis znalazły się dwa premierowe na polskim rynku produkty:
Sól morska z pieprzem czarnym – mieszanka będąca połączenie dwóch najpopularniejszych przypraw w kuchni
Sól morska prowansalska z dodatkiem lawendy i płatków nagietka – niezwykle aromatyczna i apetyczna mieszanka oryginalnej kompozycji, wśród której znalazły się lawenda i nagietek.

Wygodne i poręczne opakowania w formie funkcjonalnego młynka gwarantują zawsze doskonały smak i delikatnie uwalniający się aromat ziół, przypraw i kwiatów. Młynek sprawia, że zmielona sól jest właściwie rozdrobniona a przyprawy i zioła są zawsze świeże.

Zdrowie ze smakiem? Sięgnij po Sole morskie Kamis
Sól morska uważana jest za zdrowszą niż pozostałe rodzaje soli, gdyż jest pozyskiwana naturalną drogą poprzez odparowanie wody morskiej na słońcu. Zawiera również mniej, niż sól kuchenna, chlorku sodu, który spożywany w nadmiarze szkodliwie wpływa na zdrowie. Sól morska jest bogata w naturalne pierwiastki tj.: sód, chlor, wapń, potas, fosfor, magnez, mangan, cynk, żelazo, selen, miedź, siarka, krzem, jod.

Sole morskie Kamis mają gruboziarnistą strukturę. Taka forma w połączeniu z ziołami i zmielonymi kwiatami lawendy oraz płatkami nagietka sprawia, że potrawy nie tylko stają się pyszne i aromatyczne, ale również wyglądają niezwykle apetycznie.

Sole morskie Kamis to produkty dla osób dbających o zdrowie i w związku z tym, poszukujących zdrowszego rodzaju soli niż tradycyjna sól kuchenna i warzona.

SÓL MORSKA Z PIEPRZEM
Sól i pieprz to dwie najczęściej używane przyprawy. Dlatego tak niezwykła mieszanka ma bardzo szerokie zastosowanie. Nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw: mięsnych i warzywnych; do pieczenia, gotowania i duszenia. Polecana jest także do wszelkiego rodzaju sałatek warzywnych, warzyw gotowanych, zapiekanek warzywnych.

SÓL MORSKA PROWANSALSKA Z DODATKIEM LAWENDY I PŁATKÓW NAGIETKA
To pierwszy produkt na rynku oferujący nie tylko mieszankę ziół i przypraw, ale także aromatycznych płatków kwiatów jak lawenda i nagietek, nadające potrawom unikalny smak i smakowity wygląd. W skład soli prowansalskiej wchodzi: sól morska, bazylia, płatki lawendy, rozmaryn, płatki nagietka, szałwia, majeranek, cząber, mięta.
Nadaje się idealnie do sosów, sałatek, surówek oraz dań z warzyw, mięs, ryb i grzybów.

SÓL MORSKA ZIOŁOWA
To aromatyczna mieszanka soli morskiej, ziół i przypraw takich jak: gorczyca biała i czarna, cebula suszona, papryka czerwona, pieprz czarny, cząber, bazylia.
Kompozycja doskonale harmonizuje się z sosami, sałatkami, surówkami oraz daniami z warzyw, mięs, ryb i grzybów.

Bogatą, nową ofertę Kamis, uzupełnia SÓL MORSKA bez dodatków, by każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Nowa linia soli morskich Kamis to produkt dla wszystkich, którzy cenią sobie jakość, smak, zdrowie i funkcjonalność.

Informacje o produktach:
Sól morska z pieprzem, 75 g, sugerowana cena na półce sklepowej: 5,8-6 zł
Sól morska prowansalska z dodatkiem lawendy i płatków nagietka, 80 g, sugerowana cena na półce sklepowej: 5,8-6 zł
Sól morska ziołowa, 80 g, sugerowana cena na półce sklepowej: 5,8-6 zł
Sól morska, 90 g, sugerowana cena na półce sklepowej: 5,8-6 zł

Przepisy z użyciem Soli morskich Kamis

Kaczka w sosie pachnącym Prowansją
Dla 2 osób
Składniki:
2 piersi kacze
3 pomarańcze
10 dag cukru
100ml czerwonego wina
2 łyżki miodu
100ml białego wina
1 zielona papryka
2 pomidory
200ml oleju
5dag mąki ziemniaczanej
Sól morska prowansalska z dodatkiem lawendy i płatków nagietka – młynek Kamis

Piersi kacze lekko solimy solą prowansalską, obsmażamy na głębokim tłuszczu i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Podlewamy winem i pieczemy w temp. 160 st. C. przez 15 minut. Robimy sos. Karmelizujemy cukier i podlewamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Dodajemy miód, białe wino i szczyptę soli prowansalskiej. Całość podgrzewamy do zagotowania, a na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę, podobnie pomidory. Wszystko razem podsmażamy i doprawiamy do smaku Solą morską prowansalską z dodatkiem lawendy i płatków nagietka. Piersi wykładamy na paprykę z pomidorami i polewamy sosem pomarańczowym.

Roszponka z boczkiem i pieczarkami

Dla 4 osób
Składniki:
200g roszponki
150g wędzonego boczku
250g pieczarek
2 łyżki oleju rzepakowego
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1-2 łyżki octu balsamicznego Kamis
1-2 łyżki octu winnego z czerwonego wina Kamis
Sól morska z pieprzem – młynek Kamis

Boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć (nie dodając tłuszczu) na chrupko. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, wrzucić pokrojone na ćwiartki pieczarki, krótko obsmażyć, podlać octem balsamicznym i przykryć. Dusić 1 minutę a następnie ostudzić.
Oliwę wymieszać z octem winnym i przyprawić Solą morską z pieprzem w młynku.
Roszponkę włożyć do miski, dodać pieczarki, boczek, polać sosem i wymieszać. Od razu podawać.

Related posts

Top