Wiadomości Branżowe

W całej Polsce świderki, a w świętokrzyskim królują wstążki!

W całej Polsce świderki, a w świętokrzyskim królują wstążki!
Najnowsze badania wykazały, że 27,3% mieszkańców województwa świętokrzyskiego wybierając makaron, sięga po… wstążki! Na dalszych miejscach znalazły się pióra oraz domowy, na które decyduje się odpowiednio 20% i 19,9% badanych.Instytut badania opinii Homo Homini na zlecenie marki Lubella przeprowadził badanie na temat makaronowego gustu mieszkańców województwa świętokrzyskiego. Okazało się, że ten zbożowy przysmak w wielu ciekawych formach jest podstawą kuchni mieszkańców południowo-centralnej Polski. Przeszło 16% badanych przynajmniej raz w tygodniu sięga po makaron, zaś kolejne 69% robi to częściej niż raz na 7 dni!Wybierając swój ulubiony makaron, mieszkańcy województwa świętokrzyskiego sięgają także po różnego rodzaju dodatki, które sprawiają, że danie zyskuje na atrakcyjności. Co z makaronem łączymy najchętniej? Badacze poprosili respondentów o wskazanie tylko dwóch składników. Najczęściej wymieniane – bez zaskoczenia – były świeże warzywa, które wskazało ponad 1/3 mieszkańców południowo-centralnej Polski. 22,9% badanych wskazało także

Najnowsze badania wykazały, że 27,3% mieszkańców województwa świętokrzyskiego wybierając makaron, sięga po… wstążki! Na dalszych miejscach znalazły się pióra oraz domowy, na które decyduje się odpowiednio 20% i 19,9% badanych.

Instytut badania opinii Homo Homini na zlecenie marki Lubella przeprowadził badanie na temat makaronowego gustu mieszkańców województwa świętokrzyskiego. Okazało się, że ten zbożowy przysmak w wielu ciekawych formach jest podstawą kuchni mieszkańców południowo-centralnej Polski. Przeszło 16% badanych przynajmniej raz w tygodniu sięga po makaron, zaś kolejne 69% robi to częściej niż raz na 7 dni!

Wybierając swój ulubiony makaron, mieszkańcy województwa świętokrzyskiego sięgają także po różnego rodzaju dodatki, które sprawiają, że danie zyskuje na atrakcyjności. Co z makaronem łączymy najchętniej? Badacze poprosili respondentów o wskazanie tylko dwóch składników. Najczęściej wymieniane – bez zaskoczenia – były świeże warzywa, które wskazało ponad 1/3 mieszkańców południowo-centralnej Polski. 22,9% badanych wskazało także mięso, bez którego nie wyobrażają sobie dania z makaronem.

Sondaż pokazuje także, jakie dania przypadły do gustu mieszkańcom województwa świętokrzyskiego. Region ten ceni sobie pożywne posiłki z makaronem jako dodatkiem do zup – taką odpowiedĹş dało 43,5% pytanych. Drugą w kolejności potrawą, która podbiła świętokrzyskie podniebienia jest makaron w formie spaghetti. Biorąc pod uwagę preferencje kulinarne mieszkańców południowo-centralnej Polski, można się domyślić, czemu mniejszą popularnością cieszą się na tym terenie sałatki makaronowe (5,5%).

– Makaron jest szybki i prosty w przygotowaniu! Z odrobiną fantazji i chęci, każdy jest w stanie przygotować wyjątkowy obiad. – mówi ekspert kulinarny Piotr Ceranowicz, związany z marką Lubella. – Wzrostowa tendencja spożycia makaronu w naszym kraju świadczy o tym, że pomimo braku czasu wolimy sami gotować, niż jadać w pośpiechu na mieście. Dlatego też zachęcam do wypróbowania moich przepisów z użyciem makaronów Lubelli!

READ  Nokaut.pl prezentuje m.nokaut.pl - nową stronę mobilną

 

*****

 

Lubella to lider na rynku makaronów w Polsce oraz znany producent wyrobów zbożowych m.in.: płatków śniadaniowych, mąki, kasz i paluszków, a także sosów i dań makaronowych. Produkty Lubelli charakteryzuje wysoka jakość, wyjątkowy smak i pewność efektu od ponad 130 lat. Lubella ciągle rozwija się i czerpie to, co najlepsze z polskiej tradycji oraz wzbogaca ofertę o produkty innowacyjne. Są one niejednokrotnie inspiracją dla eksperymentów w kuchni i zabawy ze smakiem. Marka jest ceniona zarówno przez handlowców, jak i konsumentów.

Z Lubellą każdy może być mistrzem kulinarnym.
 

Pełnoziarniste pióra z pomidorowym sosem bez gotowania

 

Produkty na 4 porcje:

  • Makaron Lubella Pełne Ziarno pióra (1 opakowanie)
  • Pomidory malinowe (4 szt.)
  • Żółte pomidorki koktajlowe (6 szt.)
  • Pomidorki truskawkowe (6 szt.)
  • Bazylia (10 listków)
  • Oliwa z oliwek (6 łyżek)
  • Sok z połowy cytryny
  • Otarta Skórka z cytryny
  • Cukier (1 łyżka)
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory siekamy na dość drobną kostkę, dodajemy sok z cytryny, startą skórkę cytryny, posiekaną bazylię, cukier, szczyptę soli oraz pieprzu i odstawiamy.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pilnując by był al dente. Gorący, odcedzony makaron dodajemy do pomidorów i mieszamy. Odstawiamy by trochę nasiąkł. Podajemy posypany listkami bazylii.

– Gwarantuję, że jest to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie dla całej rodziny – Piotr Ceranowicz

Ĺšródło inni Klienci. Dostarczył netPR.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy