Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z grzybami oraz kapustą
Przepis firmy Profi
Składniki:
– 1 litr Barszczu czerwonego Profi w kartonie
Farsz:
– 60 g suszonych grzybów
– 200 g kiszonej kapusty
– 1 cebula
– 1 łyżka masła
– sól i pieprz
Ciasto:
– 300 g mąki pszennej
– 120 ml wody
– 1 jajko
– 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Na maśle zarumienić cebulę, dodać grzyby z kapustą i smażyć przez 10 minut na małym ogniu.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć farsz i zlepić uszka. Gotować w osolonej wodzie przez 5 – 7 minut, aż do wypłynięcia. W międzyczasie podgrzać dowolną ilość barszczu w mikrofalówce lub na kuchence. Podawać z odcedzonymi uszkami.
Smacznego!
www.profi.pl
——–
PROFI Sp. z o.o. powstała w 1993 i obecnie zajmuje czołową pozycję wśród producentów żywności na polskim rynku. Firma jest również liderem w branży pasztetów z drobiem, posiadając ponad 50% udziału w rynku oraz liderem kategorii zup z półki z udziałem wartościowym w rynku przekraczającym 40%.
Dziś w portfolio produktowym firmy Profi, obok szerokiej gamy zup i pasztetów, znajdują się również takie kategorie, jak chłodzone zupy i dania gotowe, smalce oraz konserwy mięsne. Wszystkie produkty powstają w oparciu o tradycyjne receptury, z użyciem najwyższej jakości mięs i warzyw oraz przypraw. Bezpieczeństwo produktów zapewnia wykorzystanie nowoczesnej technologii produkcyjnej i spełnienie norm ISO 9001:2015, IFS Food oraz BRC Global Standard for Food Safety.