Bruschetta Rio Mare z tuńczykiem i zielonym sosem
Bruchetta to potrawa, której ojczyzną są Włochy. Jest jedną z podstawowych włoskich przekąsek,
a przyrządzić ją można na bardzo wiele sposobów.
Podstawą każdej bruchetty jest opieczone na
grillu lub patelni pieczywo z dodatkiem oliwy oraz roztartego czosnku. Nieodłączne są także świeże
zioła jednak pozostałe składniki bruchetty ogranicza zazwyczaj jedynie fantazja przyrządzającego.
Poniżej przedstawiamy przepis na włoską bruchettę z tuńczykiem Rio Mare i zielonym sosem. Ten
sprawdzony przepis z pewnością nie zawiedzie amatorów wyśmienitej kuchni.
Składniki dla 4 osób: 8 kromek bagietki – 1 opakowanie Tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
160 g – 1 jajko ugotowane na twardo – natka pietruszki – 1 łyżka kaparów w occie – 1 ząbek
czosnku – 1 świeża papryczka chilli.
1. Drobno posiekaj pietruszkę, kapary i czosnek i umieść je w misce. Dodaj papryczkę chilli
(pokrojoną w pierścienie) oraz ugotowane na twardo jajko (pokrojone w kawałeczki). Dolej
odrobinę oliwy z oliwek z puszki tuńczyka i wymieszaj wszystkie składniki.
2. Opiecz pieczywo na grillu lub patelni. Ułóż na każdej kromce odrobinę zielonej pasty.
Udekoruj je, kładąc na wierchu odsączony z oliwy kawałek tuńczyka Rio Mare.
W 15 minut pyszna przekąska gotowa! Smacznego! www.indexfood.pl
hastagi na stronie:
#adam gessler kieĹbasa w sĹoiku #saĹatka Ĺledziowa po wÄgiersku magdy gessler #adam gessler przepisy #saĹatka Ĺledziowa Magdy Gessler #Ĺledzie po wÄgiersku magdy gessler #tatar ze Ĺledzia po wÄgiersku magdy gessler #tatar ze Ĺledzia po wÄgiersku