Wrocław, 12.11.2013 r.
INFORMACJA PRASOWA
MARKA : ARRIGHI
ASORTYMENT: TORTELLINI Z GRZYBAMI
Włoskie Tortellini z grzybami Arrighi – uszka z grzybami we włoskim stylu
Dla wszystkich, którzy kochają polską tradycję kulinarną, a jednocześnie szukają w kuchni smakowitej odmiany, znana włoska marka Arrighi proponuje pyszne, niezwykle intensywne w smaku i wyjątkowo aromatyczne Tortellini z grzybami.
Tortellini z grzybami Arrighi to włoska wersja znanych nam dobrze uszek. Te niewielkie pierożki są niezwykle popularne na południu Europy. Charakteryzują się cieniutkim ciastem i bogatym, pysznym wypełnieniem z borowików oraz pieczarek odpowiednio doprawionych przyprawami.
Tortellini z grzybami Arrighi można traktować jako osobne danie lub dodawać do zup: barszczu czy rosołu. Polane sosem staną się potrawą obiadową, a podane w sałatce sprawią, że będzie ona niezwykle oryginalna, smaczna i sycąca. Ich pełny, bogaty smak zachwyci z pewnością nawet najwybredniejszych smakoszy, a wieloraka możliwość zastosowań ucieszy każdą Panią Domu. Borowikowo – pieczarkowe tortellini Arrighi doskonale sprawdzi się w tradycyjnej świątecznej roli, czyli jako dodatek do wigilijnego barszczu. Będzie też znakomitą potrawą, która urozmaici codzienne menu.
Produkt znaleĹşć można na półkach sklepowych w wygodnym 250-gramowym opakowaniu. Aby przygotować włoskie uszka Arrighi wystarczy zawartość paczki wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając tak, by uzyskać twardość al dente. Poleca się, aby po ugotowaniu pozostawić uszka w wodzie przez 2-3 minuty.
www.indexfood.pl
Dystrybutor: Index Food
Marka: Arrighi
Opakowanie: 250 g
Cena: ok. 5,99 ZŁ