Wiadomości Branżowe

Zimowe kompozycje z Carte d’Or

Kiedy dni stają się coraz krótsze a temperatury spadają poniżej zera, zaserwuj swoim najbliższym porcję przyjemności. Wyśmienite desery z lodamiCarte d’Or uświetnią każdą wspólną chwilę, a wyjątkowy sposób podania sprawi, że

Kiedy dni stają się coraz krótsze a temperatury spadają poniżej zera, zaserwuj swoim najbliższym porcję przyjemności. Wyśmienite desery z lodamiCarte d’Or uświetnią każdą wspólną chwilę, a wyjątkowy sposób podania sprawi, że szarlotka czy sernik zaprezentują zupełnie nowe oblicze.     

Zimowe wieczory to idealna okazja, aby oddać się prawdziwej przyjemności. Niezastąpione będą wtedy lody, które można zestawiać nawet z najbardziej zaskakującymi składnikami i podawać na niezliczoną ilość wyszukanych sposobów. Ulubione ciasta w zupełnie nowych zimowych kompozycjach z dodatkiem doskonałych lodów zachwycą każdego, kto ceni doskonały smak
i finezję podania.

Pobudzająca przyjemność smaku

Dla wielbicieli kawy i wyszukanego smaku prawdziwej wanilii idealnym połączeniem będzie  babka kawowa z lodami Carte d’Or Vanilla.

Babka kawowa z lodami Carte d’Or Vanilla

Sposób podania:

Talerzyk polej sosem czekoladowym lub likierem kawowym. Połóż na nim babkę a obok umieść gałkę lodów Carte d’Or Wanilia i oprósz ją kakao. Deser serwuj udekorowany listkiem mięty i ziarenkami kawy.

 

Słodko – kwaśna przyjemność

Połączenie delikatnej kwaskowatości pieczonych jabłek na kruchym spodzie z kremowymi lodami Carte d’Or Vanilla zachwyci każdego, kto ceni prostotę wykonania, a zarazem wykwintność tego niezwykłego deseru.

Szarlotka z lodami Carte d’Or Vanilla

 Sposób podania:

Porcję gorącej szarlotki ułóż na talerzyku. Delikatnie umieść na niej gałkę waniliowych lodów Carte d’Or. Udekoruj listkiem świeżej mięty i od razu podawaj.

 

Łaciata przyjemność

Nic nie zachwyca bardziej niż łaciaty sernik przełamany kulką idealnie czekoladowych Carte d’Or Chocolate.

Łaciaty sernik z lodami Carte d’Or Chocolate

Sposób podania:

Na talerzyku ułóż dwa kawałki sernika. Kształtną kulkę lodów Carte d’Or Czekolada połóż na jednym z nich. Deser  podawaj udekorowany listkiem świeżej mięty.

 Pomysły na połączenia ciast z lodami oraz przepisy na samodzielne przygotowanie ciast na stronie: www.lodoweinspiracje.pl

READ  Kolejna kampania produktu SOSER

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy