Teraz także klienci nie posiadający rachunku w mBanku lub MultiBanku mogą uzyskać kredyt w uproszczonej procedurze on-line. W ramach nowego procesu zarówno złożenie wniosku, jak i podpisanie umowy odbywa się w pełni przez inte
Marka WINIARY po raz drugi z rzędu zajęła pierwsze miejsce w rankingu najmocniejszych polskich marek przygotowanym przez dziennik „Rzeczpospolita”. Tytuł „Najmocniejsza Marka 2012 roku” został przyznany w k
Superfoods? A co to takiego? Niesamowity rozwój biotechnologii oraz świadomości konsumenckiej w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat sprawiły, że nigdy nie wiedzieliśmy o żywności i jej wpływie na organizm więcej, niż obec
Informacja prasowaPoznań, 7 sierpnia 2018 r.Kiedy w weekend zostajemy w mieście, a pogoda dopisuje, warto zabrać rodzinę na kilka godzin do parku i urządzić wyjątkowy piknik. Wspólnie spędzony czas nie tylko dobrze wpłynie
Za mało warzyw, za dużo cukru i soli w diecie… polskich dzieci. Niemożliwe? A jednak! Ponadto zbyt wiele niemowląt w Polsce jest nieprawidłowo karmionych w pierwszym okresie swojego życia. Może to mieć niekorzystny wpływ
Z powodu zmian klimatycznych wkrótce może zabraknąć żywności. Pomogą nowe technologie i zaawansowane dane z obserwacji Ziemi? W najbliższym czasie możemy być świadkami znacznego wzrostu cen żywności, a nawet jej deficytu
Informacja prasowaŁódĹş, 12 paĹşdziernika 2017 r.Dieta wegańska to jedna z odmian wegetarianizmu. Wyklucza ona jedzenie mięsa, jak i produktów pochodzenia zwierzęcego np. jajek, mleka. Jednak warto wiedzieć, że wiele da
W wynikach finansowych producentów dóbr luksusowych i kosmetyków nie widać kryzysu. W 2011 roku sprzedaż 21 największych firm z tej branży wzrosła średnio o 10,4%. Eksperci firmy doradczej Ernst & Young przewidują, że ś
Informacja prasowaPaĹşdziernik 2016Orzechowa jesień na słodko!Babeczki bananowe z masłem orzechowymCoraz dłuższe paĹşdziernikowe wieczory sprzyjają domowym spotkaniom z przyjaciółmi lub spędzaniu czasu z rodziną w kuc
WypowiedĹş: Justyną Zajchowską, specjalistką WWF Polska ds. zrównoważonego rybołówstwa. Około 30% światowych zasobów ryb jest przełowionych, a aż 60% poławianych na najwyższym możliwym poziomie. Problem jest na tyle p