Przekąski

Burger na trzy sposoby z okazji Światowego Dnia Hamburgera

Informacja prasowa 24 maja 2017 r. Burger na trzy sposoby z okazji Światowego Dnia Hamburgera 28 maja przypada Światowy Dzień Hamburgera. Obecnie danie to jest

Informacja prasowa
24 maja 2017 r.

Burger na trzy sposoby z okazji Światowego Dnia Hamburgera

28 maja przypada Światowy Dzień Hamburgera. Obecnie danie to jest jednym z najpopularniejszych na świecie. Na jego pierwotną wersję z 1904 roku składał się jedynie kotlet mielony, grillowana bułka, sałata i musztarda z majonezem. Dzisiaj znamy wiele odmian tej potrawy, również w wersji light czy wegetariańskiej. Eksperci marki KĂźhne z okazji Dnia Hamburgera, przygotowali trzy wariacje na temat tej popularnej kanapki.
Mimo tego, że daniem tym zajadają się zarówno kobiety jak i mężczyĹşni, to właśnie panie najczęściej szukają kulinarnych alternatyw dla klasycznego burgera. Chcąc przygotować wersję wegetariańską, niskotłuszczową, czy zwyczajnie urozmaicić smak mięsa, warto skorzystać z poniższych przepisów. Najlepszym sposobem na uczczenie tego święta jest bowiem przygotowanie prawdziwej, amerykańskiej uczty.

Hamburger dla dbających o linię
Jeśli chcemy ograniczyć ilość spożywanego tłuszczu, to najlepszym rozwiązaniem będzie zamienienie tradycyjnego mięsa wołowego na kurczaka. Drób to wartościowe Ĺşródło białka i wielu witamin.

Składniki:
– Pierś z kurczaka
– Dressing Enjoy Kremowa Cebulka marki KĂźhne
– Pomidorki koktajlowe
– Sałata
– Bułka pełnoziarnista
Przygotowanie:
Mięso myjemy i czyścimy. Następnie dokładnie nacieramy je dressingiem i grillujemy. Pomidorki myjemy, nakrawamy z jednej strony i również wrzucamy na grilla na kilka minut. Bułkę kroimy na pół, wkładamy do niej umytą sałatę, ugrillowane mięso i pomidory.

Vege burger

Burger z zielonego groszku z dressingiem cytrynowo maślankowym będzie nie tylko idealną propozycją dla wegetarian, ale również zadba o sylwetkę. Dressing słodzony jest syropem z agawy i jest idealny dla osób uczulonych na gluten.
Składniki:
– 200 g ugotowanego groszku
– 1 jajko
– Łyżka mąki kukurydzianej
– Dressing Wellfit Cytryna i Maślanka marki KĂźhne
– 1 ogórek gruntowy
– Sałata
– Pomidor
– Żółta papryka
– Pełnoziarnista bułka
– Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Groszek blendujemy z jajkiem i mąką na jednolitą masę. Z masy formujemy kotlety i pieczemy na grillu przez kilka minut po każdej stronie. Warzywa myjemy, kroimy na plasterki, mieszamy i doprawiamy dressingiem. Bułkę przekrawamy na pół, wkładamy do niej mieszankę warzyw i kotleta z groszku.

READ  Rozpocznij lato od lekkiego pomysłu na przekąskę! Nowe chipsy proteinowe na bazie grochu.

Hamburger z masłem orzechowym i bekonem
Danie to jest idealne, kiedy mamy ochotę na tradycyjnego burgera w niespotykanym wydaniu. Dodatek masła orzechowego znakomicie podkreśla smak wołowiny i boczku.

Składniki:
– 150 g mielonej wołowiny
– Bułka do burgerów
– Łyżka masła orzechowego
– Sałata
– 3 plasterki wędzonego boczku
– Pomidor
– Czerwona cebula
– Sos Barbecue marki KĂźhne
– Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Wołowinę mieszamy z 2 łyżkami sosu barbecue i doprawimy solą oraz pieprzem do smaku. Formujemy kotleta i grillujemy do momentu, aż uzyska on pożądany stopień wysmażenia. Boczek grillujemy aż będzie chrupki. Warzywa myjemy, cebulę obieramy i kroimy w piórka, a pomidora na plasterki. Na przekrojonej bułce kładziemy sałatę, ugrillowaną wołowinę, łyżkę masła orzechowego, bekon, pomidora i cebulę.

Smacznego!
Nowości z portfolio marki KĂźhne dostępne są w sklepie internetowym www.sklep.smacznego.pl
Więcej informacji na temat marki KĂźhne, znaleĹşć można na stronie www.kuhne.pl

Więcej informacji o Kuhne:
KĂźhne oferuje produkty na bazie octu na każdą okazję – m.in. octy, sosy, dressingi i pikle. Jakość marki to zobowiązanie wobec klientów i wiodąca zasada na każdym polu działalności. Charakterystyczny, doskonale wyważony smak zapewniają wyjątkowe receptury. Ręcznie zbierane korniszony, kremowe dresingi czy organicznie produkowany ocet – wszystkie, dla idealnego smaku, stworzono na bazie najlepszych składników. Najlepszym potwierdzeniem wyjątkowej jakości jest zaufanie konsumentów na całym świecie. Marka jest obecna w ponad 50 krajach. W Niemczech KĹąhne znajduje się na liście 20 najlepszych marek. Jest to jedna z najstarszych firm w Niemczech, jej korzenie sięgają prawie 300 lat wstecz, dając gwarancję wysokiej jakości. W 1722 roku powstała w Berlinie mała octownia, która 40 lat póĹşniej przeszła w posiadanie rodziny KĹąhne. 100 lat póĹşniej cesarz niemiecki Wilhelm I przyjął KĹąhne w poczet dostawców Dworu Królewskiego. Od tego czasu rodzinny biznes rozwijał się i unowocześniał. Asortyment produktów był wciąż urozmaicany i rozszerzany. Po octach przyszedł m.in. czas na produkcję musztard, dressingów, sosów, kremów balsamicznych. Rozwój nigdy nie ustaje! Firma KĹąhne wciąż poszukuje inspiracji i wprowadza kolejne innowacje aby usatysfakcjonować smakoszy i koneserów.

READ  Seans filmowy must- have przekąski i poczuj klimat prawdziwego kina w swoim domu

Więcej informacji o marce, znaleĹşć można na stronie www.levant.pl
Więcej informacji o LEVANT FOODS:
LEVANT FOODS- importer, eksporter i producent najwyższej jakości produktów spożywczych – to firma z ponad 25-letnią tradycją. Odkąd powstała w 1991 r., stała się ważnym partnerem handlowym dla polskich i zagranicznych firm. Dynamiczny rozwój i przemyślana polityka firmy sprawiły, że zaufali nam znani i cenieni światowi producenci artykułów spożywczych, z którymi współpracujemy na zasadach wyłączności. Wysoką pozycję rynkową firmy potwierdzają liczne wyróżnienia, m.in.: uzyskany wielokrotnie tytuł „Gazele Biznesu”, certyfikat D&B – „Przejrzysta firma” oraz członkostwo w Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan.
Więcej informacji na temat marki, znaleĹşć można na stronie www.levant.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy