Wrocław, 4.12.2012 INFORMACJA PRASOWA
MARKA : PRIMAVIKA
ASORTYMENT: MASŁO ORZECHOWE BEZ SOLI I CUKRU
Czysta energia na zawołanie – Masło orzechowe bez soli i cukru PRIMAVIKA
Czy wiesz, że pierwsze prawdziwe masło arachidowe powstało w XIX w. w Stanach Zjednoczonych? Do dziś jest ono najpopularniejszą pastą kanapkową tego kraju. Podobno masło orzechowe w połączeniu z bananem było ulubionym dodatkiem kanapkowym Elvisa Presleya! Ten rozsławiony orzechowy krem jest popularny na całym świecie, jednak nie smak jest jego największą zaletą a⌠prawdziwe bogactwo składników odżywczych nieocenionych dla zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Firma Primavika proponuje konsumentom wyjątkowe Masło orzechowe nie zmącone chemią, konserwantami, barwnikami i co najważniejsze BEZ DODATKU SOLI I CUKRU. Ta ostatnia cecha niewątpliwie wyróżnia ten produkt na rynku. Masło stworzone zostało z myślą o osobach dbających o zdrowie, świadomych potrzeby prawidłowego odżywiania i właściwie zbilansowanej diety. Produkt wskazany jest także dla cukrzyków i osób, które powinny ograniczyć w diecie sól. Świetnie sprawdza się również w diecie FIT. Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru ze względu na swoje wybitne wartości odżywcze jest polecane i wyjątkowo cenione przez sportowców, w szczególności uprawiających kulturystykę i fitness.
Warto podkreślić, że obok bogactwa niezaprzeczalnych walorów pokarmowych produktu, bardzo istotny jest jego sposób produkcji, utrzymujący najwyższe wartości odżywcze. Miażdżąca większość, o ile nie wszystkie dostępne na rynku masła orzechowe, powstają z wytłoczyn po produkcji oleju arachidowego, natomiast Masło Primavika produkowane jest z całych, prażonych orzechów co sprawia, że tłuszcz wytrącający się na wierzchu masła to bezcenny dla organizmu, bogaty i naturalny olej arachidowy. Dodatkowo ma ono niską zawartość cukrów prostych oraz niski Indeks Glikemiczny. Jest znakomitym Ĺşródłem manganu, magnezu, cynku, krwiotwórczego kwasu foliowego, a także vit. B6, B3, B1,. E, K i wielu innych.
Masło orzechowe bez soli i cukru PRIMAVIKI świetnie komponuje się zarówno z dodatkami słodkimi, jak i słonymi czy pikantnymi. Można łączyć je np. z miodem, dżemem, konfiturami i owocami, jak i z warzywami, serami a nawet otrębami owsianymi lub kaszą. Świetnie sprawdzi się jako składnik farszu lub makaronowej zapiekanki. Idealne na śniadanie, drugie śniadanie, lunch, przekąskę a także energetyczny posiłek dla osób aktywnych umysłowo lub fizyczne.
Masło zostało zamknięte w klasycznym, szklanym słoiczku z praktyczną plastikową nakrętką, która umożliwia wartościowe przechowywanie produktu. Nowoczesna, pełna barw etykieta przyciąga wzrok konsumentów i wyróżnia produkt na półce.
www.primavika.pl
* Firma Primavika zajmuje się produkcją zdrowej żywności od 1998 r. Swoje przetwory przygotowuje tylko i wyłącznie ze składników pochodzących ze sprawdzonych Ĺşródeł, niemodyfikowanych genetycznie, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Misją firmy jest promocja zdrowego stylu odżywiania i wytwarzanie produktów dla wegetarian i wegan. W 2004 roku Primavika uruchomiła także linię ekologicznych produktów z certyfikatem bioeksperta z kontrolowanych upraw ekologicznych. Produkowane są one wyłącznie z naturalnych surowców pochodzących z gospodarstw ekologicznych, które dostarczają żywność wyprodukowaną w sposób naturalny, bez użycia nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin.
Pole tekstowe:
Producent: Primavika
Opakowanie: 350 g
Cena: ok. 13 zł