Za oknami lato w pełni. Jednym ze sposobów na upał jest picie jogurtów. Ochładzają organizm, są orzeĹşwiające i dodają energii. Dla poszukiwaczy cienia w środku upalnego miasta StarbucksÂŽ przygotował absolutną nowość – Yoghurt FrappuccinoÂŽ. Już od 8 lipca wszyscy miłośnicy StarbucksÂŽ, którzy mają ochotę na coś innego niż kawę, będą mogli poczuć chłodzącą moc delikatnego jogurtu połączoną ze słodyczą musu ze świeżych owoców. Do wyboru w dwóch wyjątkowych jogurtowo-owocowych smakach: Red Berry Yoghurt FrappuccinoÂŽ i Banana Yoghurt FrappuccinoÂŽ.
Słodkie i przepyszne owocowe trio – Red Berry Yoghurt FrappuccinoÂŽ
Kto nie lubi orzeĹşwiających koktajli przygotowywanych ze świeżych owoców? Red Berry Yoghurt FrappuccinoÂŽ to podbijające smakiem podniebienie połączenie truskawek, malin, żurawiny oraz aksamitnego jogurtu. Zmiksowany z jogurtem słodki owocowy mus idealnie gasi pragnienie i jest świetnym uzupełnieniem leniwych przechadzek w letnie dni.
Bananowy zawrót głowy z Banana Yoghurt FrappuccinoÂŽ
Chcesz odsapnąć, na chwilę schować się przed letnim skwarem? Spróbuj Banana Yoghurt FrappuccinoÂŽ. To nowy napój przygotowywany z musu z najbardziej dojrzałych bananów i przepysznego jogurtu. Blendowane z jogurtem owoce tworzą perfekcyjną kremową kombinację, rozpieszcząją zmysły i dodają słodyczy każdej słonecznej chwili.
Rodzina FrappuccinoÂŽ się powiększa
FrappuccinoÂŽ to napój znany fanom StarbucksÂŽ od dawna. Pomysł na Frappuccino narodził się kilkanaście lat temu w Santa Monica w Kalifornii dzięki baristom i klientom StarbucksÂŽ. To właśnie klienci prosili pracowników tamtejszej kawiarni o to, by stworzyli dla nich napój na zimno z kruszonym lodem. A więc bariści, chcąc spełnić życzenia gości, zaczęli miksować Iced Latte czy Iced Mochę. W taki sposób przyrządzono najbardziej rozpoznawalny na świecie napój – FrappuccinoÂŽ. W 1995 roku FrappuccinoÂŽ na stałe wprowadzono do oferty StarbucksÂŽ. Dotychczas można było spróbować kawowego lub mlecznego FrappuccinoÂŽ, bawić się smakami, dodawać syropy: waniliowy, karmelowy, czekoladowy, orzechowy, malinowy, miętowy, Irish Cream czy migdałowy, poprosić o bitą śmietanę albo słodką polewę. Rodzina blendowanych napojów StarbucksÂŽ powiększy się o jogurtowo-owocowe koktajle – Yoghurt FrappuccinoÂŽ już od 8 lipca.
PrzyjdĹş do kawiarni i zakochaj się w nowym Yoghurt FrappuccinoÂŽ!
dostarczył infoWire.pl