Wiadomości Branżowe

Zupa – przepis na kulinarny sukces

Zupa – przepis na kulinarny sukces
Smaczna, gęsta, aromatyczna – to słowa, które najlepiej opisują udaną zupę. Lubujemy się w jej tradycyjnych smakach. Nasi faworyci to: pomidorowa, ogórkowa czy żurek. A jakby tak wypróbować nieco inne odmiany tego rozgrzewającego posiłku? Winny krem z borowików czy zupa z soczewicy to propozycje dla tych, którzy nie boją się wprowadzić nieco odmiany do swojej kuchni! Wypróbuj poniższe przepisy i znajdź z nami sposób na kulinarny sukces! Czujesz niedosyt? Wejdź na www.knorr.pl Winny krem z borowików z makaronemSkładniki: Suszone borowiki - 5 dekagramów Zupa w torebce Knorr Borowikowa - 1 sztuka ½ szklanki wina białego wytrawnego Śmietanka kremówka - 3 łyżki Makaron typu wstążki - 250 gramów ½ pęczka natki pietruszki Sposób przygotowania: 1.Ugotuj borowiki i pokrój na kawałki. 2.Przygotuj na powstałym wywarze (500 ml) Zupę Borowikową Knorr

Smaczna, gęsta, aromatyczna – to słowa, które najlepiej opisują udaną zupę. Lubujemy się w jej tradycyjnych smakach. Nasi faworyci to: pomidorowa, ogórkowa czy żurek. A jakby tak wypróbować nieco inne odmiany tego rozgrzewającego posiłku? Winny krem z borowików czy zupa z soczewicy to propozycje dla tych, którzy nie boją się wprowadzić nieco odmiany do swojej kuchni! Wypróbuj poniższe przepisy i znajdĹş z nami sposób na kulinarny sukces! Czujesz niedosyt? WejdĹş na www.knorr.pl


Winny krem z borowików z makaronem


Składniki:



  • Suszone borowiki – 5 dekagramów

  • Zupa w torebce Knorr Borowikowa – 1 sztuka

  • ½ szklanki wina białego wytrawnego

  • Śmietanka kremówka – 3 łyżki

  • Makaron typu wstążki – 250 gramów

  • ½ pęczka natki pietruszki


Sposób przygotowania:


1.Ugotuj borowiki i pokrój na kawałki.
2.Przygotuj na powstałym wywarze (500 ml) Zupę Borowikową Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dolej wino i gotuj przez ok. 10 minut na średnim ogniu.
3.RozprowadĹş delikatnie śmietankę. Podawaj krem z ugotowanym wcześniej makaronem (najlepiej al dente) posypany natką pietruszki.


 


Zupa z kukurydzy z czosnkiem


Składniki:



  • Ugotowana kolba kukurydzy – 2-3 sztuki

  • Mleko – 3 szklanki

  • Gałka muszkatołowa – 1 szczypta

  • Pieprz

  • Bulion na włoszczyĹşnie Knorr – 1 kostka

  • Posiekana cebula – 1/2 sztuki

  • Obrana roztarta główka czosnku – 1/2 sztuki

  • Masło – 1 łyżka

  • Posiekana natka pietruszki – 1 łyżka


Sposób przygotowania:


1.Wyłuskaj kolby kukurydzy, zmiksuj połowę ziaren z ciepłym mlekiem, szczyptą gałki muszkatołowej, pieprzem oraz kostką Bulionu na włoszczyĹşnie Knorr.
2.Podsmaż cebulę i czosnek na maśle, dodaj zmiksowane ziarna kukurydzy i gotuj na małym ogniu 2-3 minuty.
3.Dodaj pozostałą kukurydzę gotując ponownie 3 minuty. Podaj posypane natką pietruszki.


Zupa z soczewicy


Składniki:


  • Soczewica – 1 i 1/2 szklanki

  • Rosół wołowy Knorr – 4 kostki

  • Marchew – 2 sztuki

  • Pietruszka – 2 sztuki

  • Cebula – 1 sztuka

  • Seler – 1/2 sztuki

  • Ząbek czosnku – 3 sztuki

  • Sok z cytryny – 2 łyżki

  • Pieprz

  • Posiekana natka pietruszki – 2 łyżki

  • Pokruszony ser feta – 10 dekagramów

READ  Kulinarne sposoby na jesienną słotę

Sposób przygotowania:


1.Zalej soczewicę ciepłą wodą na 30 min, a następnie ugotuj do miękkości w 2 litrach wody z dodatkiem kostek Rosołu wołowego Knorr oraz obranych jarzyn i czosnku.
2.Usuń ugotowane jarzyny z wyjątkiem marchwi i czosnku. Odłóż kilka łyżek ugotowanej soczewicy, resztę zupy zmiksuj. Dodaj odłożoną soczewicę i dokładnie wymieszaj.
3.Dopraw zupę sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz pokruszonym serem feta. Doprawić do smaku.


 


Delikatna i bogata zupa z curry


Składniki:


  • Olej – 2-3 łyżki

  • Cebula – 1 sztuka

  • 1 łodyga selera naciowego lub kilka plasterków korzenia

  • Marchew – 1 sztuka

  • Rosół drobiowo-wolowy Knorr – 1 sztuka

  • Imbir

  • Curry – 3 łyżki

  • Ostra papryka

  • Rama Cremefine Do gotowania – 1 łyżka

  • Papryka żółta – 1 sztuka

  • Ryż jaśminowy – 100 gramów


Sposób przygotowania:



  1. Przesmaż na oleju posiekaną drobno cebulę i pokrojone w paski warzywa, smaż przez ok. 3 minuty. Dodaj ryż i zalej 1 litrem wody.

  2. Dodaj zawartość torebki Rosołu z kury Knorr. Wsyp curry i gotuj razem aż ryż będzie miękki. Przypraw imbirem i ostrą papryką.

  3. Wlej na talerz i udekoruj Ramą Cremefine Do gotowania.


Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszamy na www.knorr.pl


 

Pomysły na codziennie inne pyszne danie znajdziesz


na naszym profilu „Co dziś na obiad?” na Facebook’u.


Wolisz przepisy w wersji video? Inspiracji szukaj na naszym kanale YouTube!

Ĺšródło Knorr. Dostarczył netPR.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy