Wrocław, 04.01.2013
INFORMACJA PRASOWA
MARKA : ARRIGHI
ASOTYMENT: MAKARON TAGLIATELLE
Makaron Tagliatelle – kwintesencja włoskiej kuchni
Tagliatelle to tradycyjny włoski makaron w kształcie wstążek o grubości około 2 mm. Aby makaron taki po ugotowaniu zachował swój kształt i nie sklejał się, przygotowany być powinien z twardej pszenicy durum która po zmieleniu daje mieszankę, zwaną semoliną. Makarony przyrządzone z semoliny są sprężyste, jędrne i nigdy się nie rozgotowują.
Na półkach polskich sklepów spotkać można takie właśnie, typowo włoskie makarony, produkowane przez specjalistów w tej dziedzinie – Włochów. Oni właśnie cieszyć się mogą od 1930 roku wspaniałymi makaronami Arrighi, od pewnego czasu dostępnymi także w naszym kraju.
Prawdziwie włoskie Tagliatelle Arrighi to aksamitny i delikatny makaron, który po ugotowaniu zachowuje sprężystość i kształt. Jego smak doskonale komponuje się z gęstymi mięsnymi sosami np. z wołowiny, wieprzowiny czy cielęciny; Tagliatelle Arrighi będzie też idealne do przygotowania tradycyjnego włoskiego spaghetti, ale mieszkańcy słonecznej Italii z chęcią używają go również do lekkich dań wegetariańskich.
Przygotowanie makaronu Tagliatelle Arrighi jest dziecinnie proste. Wystarczy na litr gotującej się osolonej wody wrzucić 100g makaronu i gotować ok. 6 minut od czasu do czasu mieszając. Wstążki Arrighi najlepiej smakują przyrządzone al dente – czyli lekko niedogotowane. Smacznego!
Dystrybutor: Index Food, Marka: Arrighi, Opakowanie: 500 g, Cena: 4,79 PLN, www.indexfood.pl
Kontakt ze strony Agencji PR Solution :
Kamila Nowakowska – Senior PR manager
PR Solution Ul. Supińskiego 1, 52 – 317 Wrocław
Tel. 71 794 44 08, 71 336 25 54
e-mail: [email protected]



