Produkty

Makaron włoski w kształcie gwiazdki czyli Arrighi Stelline

Makaron włoski w kształcie gwiazdki czyli Arrighi Stelline
Ciekawostki o włoskim makaronie Arrighi Stelline, czyli mówiąc po naszemu włoskim wysokojakościowym makaronie 100% durum w kształcie gwiazdek ( włoska stella = nasza gwiazdka ).

Ciekawostki o włoskim makaronie Arrighi Stelline, czyli mówiąc po naszemu włoskim wysokojakościowym makaronie 100% durum w kształcie gwiazdek ( włoska stella = nasza gwiazdka ). Serdecznie polecamy, bo gwiazdki to przecież jedna z absolutnie najbardziej urokliwych form makaronu

Wrocław, 10.06.2013

INFORMACJA PRASOWA

MARKA : ARRIGHI
ASORTYMENT: Arrighi gwiazdeczki

Gwiazda wśród makaronów – Arrighi Stelline ( gwiazdki )

Czy wiesz, że Włosi szczycą się znajomością ponad 300 rodzajów makaronu? W kwestiach makaronu włoska kuchnia nie ma sobie równych i nie zna żadnych ograniczeń. Oryginalne włoskie makarony spaghetti, canelloni, lasagne, tasiemki, kokardki, muszelki, literki, wstążki, serpentynki, kółka, gniazdka czy gwiazdeczki to odmiany najbardziej znane, dostępne w naszym kraju miedzy innymi dzięki włoskiej marce Arrighi.

W szerokiej gamie oryginalnych włoskich makaronów Arrighi znajduje się makaron Stelline. Arrighi Stelline to prawdziwy włoski makaron z 100% pszenicy durum w kształcie malutkich gwiazdeczek. Ta gwieĹşdzista forma makaronowa przeznaczona jest przede wszystkim do zup warzywnych lub innych o rzadkiej konsystencji (klasyczne, włoskie Minestrone) oraz do wszelkiego rodzaju sałatek serwowanych na zimno i na ciepło. Stelline Arrighi gotuje się zaledwie 4 minuty, jest idealny do przyrządzenia szybkiej i jednocześnie fantazyjnej przekąski. To żadna tajemnica, że malutkie makaronowe gwiazdeczki zawsze wyglądają w potrawie doskonale, więc nawet najmniej skomplikowana sałatka czy danie będą robiły wrażenie na gościach i domownikach.

Malutkie gwiazdeczki Stelline po ugotowaniu zachowują swój kształt – nie rozgotowują się i nie sklejają. To dlatego, że prawdziwy włoski makaron produkowany jest z pszenicy twardej (durum) – dzięki niej oryginale makarony z Italii mają wyjątkową barwę, smak, sprężystość, formę i kształt – podczas gotowania bowiem nie pochłaniają tyle wody, ile makarony z pszenicy „miękkiej”.

www.indexfood.pl, www.arrighi.pl

READ  Włoskie Tortellini z grzybami Arrighi - uszka z grzybami we włoskim stylu

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy