Wiadomości Branżowe

Solidna podstawa domowej kuchni. Marka WINIARY wprowadza nową linię Bulionów – Domowa Kuchnia

Solidna podstawa domowej kuchni. Marka WINIARY wprowadza nową linię Bulionów – Domowa Kuchnia
Domowy Rosół Drobiowo-Wołowy, Rosół Drobiowy z włoszczyzną oraz Bulion z Grzybami leśnymi – to trzy propozycje marki WINIARY, które wprowadzą nową jakość wśród bulionów. Produkty te tworzą linię Domowa Kuchnia i są odpowiedzią na coraz częściej pojawiającą się w badaniach konsumenckich potrzebę żywieniowego „powrotu do korzeni”, do sposobu przygotowywania posiłków, który jest najbliższy sercom Polek i Polaków. Czyli po domowemu.Buliony Domowa Kuchnia to propozycja, która może stanowić solidną podstawę domowego gotowania dla wielu rodzin ceniących sobie wartości nowoczesnej kuchni, ale jednocześnie pragnących zachować i podkreślić tradycyjny smak swoich domowych dań.Nową linię Bulionów Domowa Kuchnia tworzą trzy najbardziej domowe smaki. Rosół Drobiowo-Wołowy to kombinacja aromatów dwóch dopełniających się, popularnych rodzajów mięs, połączonych w idealnych proporcjach. Kucharze marki WINIARY polecają go szczególnie jako dodatek do rosołu, zupy gulaszowej lub potraw mięsnych. Rosół Drobiowy z włoszczyzną

Domowy Rosół Drobiowo-Wołowy, Rosół Drobiowy z włoszczyzną oraz Bulion z Grzybami leśnymi – to trzy propozycje marki WINIARY, które wprowadzą nową jakość wśród bulionów. Produkty te tworzą linię Domowa Kuchnia i są odpowiedzią na coraz częściej pojawiającą się w badaniach konsumenckich potrzebę żywieniowego „powrotu do korzeni”, do sposobu przygotowywania posiłków, który jest najbliższy sercom Polek i Polaków. Czyli po domowemu.


Buliony Domowa Kuchnia to propozycja, która może stanowić solidną podstawę domowego gotowania dla wielu rodzin ceniących sobie wartości nowoczesnej kuchni, ale jednocześnie pragnących zachować i podkreślić tradycyjny smak swoich domowych dań.


Nową linię Bulionów Domowa Kuchnia tworzą trzy najbardziej domowe smaki. Rosół Drobiowo-Wołowy to kombinacja aromatów dwóch dopełniających się, popularnych rodzajów mięs, połączonych w idealnych proporcjach. Kucharze marki WINIARY polecają go szczególnie jako dodatek do rosołu, zupy gulaszowej lub potraw mięsnych. Rosół Drobiowy z włoszczyzną to doskonały dodatek do tradycyjnego domowego rosołu, który dla pełni smaku powinien być gotowany na wywarze z mięsa i warzyw. Naturalnie więc stanowi on świetną bazę dla zupy jarzynowej, ale też dla innych, codziennych zup, w których podstawą jest aromatyczny rosół. Z kolei Bulion z Grzybami leśnymi smakuje i pachnie suszonymi borowikami, podgrzybkami i pieczarkami, których aromat może dzięki temu towarzyszyć naszym daniom na co dzień, nie tylko w sezonie grzybowym. Ta propozycja szczególnie trafnie podkreśli smak zup i sosów grzybowych. Idealnie też pasuje do potraw z kapusty.


Wszystkie trzy nowe kostki bulionowe tradycyjnie rozpuszcza się w 1/2 litra wrzącej wody lub można je dodawać jako przyprawę do gotujących się potraw. Dzięki idealnym połączeniom składników stosowanych w domowym gotowaniu, nowe Buliony Domowa Kuchnia nadadzą daniom intensywny smak, zachowując ich domowy charakter.


Zapytaliśmy nasze konsumentki o kluczowe atrybuty domowego rosołu lub bulionu. Przywiązując olbrzymią wagę do przygotowywania pełnowartościowych smacznych posiłków w swoich domach respondentki mają określone oczekiwania w stosunku do wzbogacających ich dania bulionów – wyjaśnia Tomasz Dębowski, Product Manager marki WINIARY. Dobry bulion powinien być przede wszystkim esencjonalny, a więc łączyć w sobie intensywne aromaty kilku rodzajów mięs i warzyw. Konsumentki chwalą też zawarty w jednej kostce zbalansowany smak drobiu, wołowiny i włoszczyzny. Marka WINIARY wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom.


Razem z wprowadzeniem do sklepów domowych nowości pojawiło się też nowe pogrupowanie asortymentu Bulionów WINIARY w ogóle – według trzech przejrzystych kategorii i trzech poziomów cenowych. Unowocześnione opakowania produktów będą jeszcze lepiej widoczne na półce, co ułatwi konsumentom znalezienie ich ulubionych smaków.

READ  Największa kulinarna społeczność na Facebooku obchodzi 1. urodziny

Nowe produkty marki WINIARY będą dostępne w sklepach w opakowaniach 60 g i 120 g, a ich sugerowana cena to 2,37 zł za 60g i 4,49 zł za 120g.


 


Zupa grzybowa czysta z łazankami
(4 porcje)


2 kostki Bulionu Grzybów leśnych WINIARY
6 kapeluszy suszonych grzybów
1 cebula
1 marchew
natka pietruszki
pieprz


Grzyby namoczyć w szklance wody, następnie ugotować w wodzie, w której się moczyły dodając warzywa. Grzyby wyjąć, pokroić w paseczki. Wywar uzupełnić wodą, wrzucić kostki bulionowe. Zagotować, doprawić pieprzem. Podawać z łazankami. Posypać natka pietruszki.


Czas przygotowania: 15-20 minut
Czas oczekiwania: około 1 godziny
Wartość energetyczna:



  • Całość 120 kcal

  • 1 porcja ok. 30 kcal


Roladki w sosie winnym
(4 porcje)


1 kostka Rosołu Drobiowego z włoszczyzną WINIARY
400 g fileta z indyka
12 plasterków bekonu (ok. 150 g)
1 łyżka mąki
2 łyżki oleju
2 cebule (200 g)
2 łyżki czerwonego wytrawnego wina
sól, pieprz


Mięso pokroić na 12 porcji. Każdą porcję owinąć plasterkiem bekonu, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju, cebulę pokroić w ósemki dodać do mięsa, dusić około 5 minut. Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso i cebulę wyjąć z rondla. Na patelnię wsypać mąkę, zasmażyć, a następnie rozprowadzić Rosołem i winem. Do sosu dodać roladki z cebulą i dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.


Czas przygotowania: 20 minut
Czas oczekiwania około: 40 minut
Wartość energetyczna:



  • Całość 1182 kcal

  • 1 porcja ok. 295 kcal


Cielęcina po azjatycku
(4 porcje)


1 kostka Rosołu Drobiowo-Wołowego WINIARY
400 g cielęciny
2 łyżki mąki
2 łyżki oleju
2 cebule
1 łyżeczka soku z cytryny
2 pomidory
1 banan
sól, pieprz, curry


Mięso pokroić w cienkie paski, posypać pieprzem i obtoczyć w 1 łyżce mąki. Smażyć  na rozgrzanym oleju 10 minut. Cebulę oczyścić i pokroić w paski. Dodać cebulę, pozostałą mąkę, kostkę rosołową, curry, sok z cytryny oraz 1 szklankę wody. Całość dokładnie wymieszać i dusić około 5 minut.

READ  Princes podwoi przychody w kontynentalnej Europie dzięki przejęciu włoskiej przetwórni pomidorów

Pomidory pokroić w ósemki, banana w plasterki. Połączyć z sosem pod koniec duszenia.


Czas przygotowania: 15 minut
Czas oczekiwania: 15 minut
Wartość energetyczna:



  • Całość:    911 kcal

  • 1 porcja: 228 kcal


Informacje handlowe


Produkt na półce – połowa stycznia
Sugerowana cena jednego opakowania – 2,37 zł za 60g i 4,49 zł za 120g
Masa jednostkowa oraz waga brutto kartonu wysyłkowego – 60g i 120g; 1,92 kg
Liczba sztuk w kartonie oraz kartonów w kartonie wysyłkowym – 6 lub 12 bulionów w kartonie. W kartonach 16x120g lub 32x60g
Liczba warstw na palecie oraz kartonów wysyłkowych na palecie – ilość warstw – 10; ilość kartonów 250 (120g) lub 200 (60g)
Wymiary opakowania jednostkowego (w mm), wysokość x szerokość x długość – 60g 51x92x13; 120g 61x150x13


Informacje marketingowe


RESUME aktywności promocyjnych: TV, POS, Internet
TV – termin i stacje: od początku marca do połowy kwietnia; główne stacje telewizyjne (TVP1, TVP2, Polsat, TVN) oraz stacje tematyczne
TV – agencja reklamowa: Legend Group
TV –  zakup mediów: Mediaedge
POS –  typ materiałów: shelflinery, woblery, plakaty
POS – agencja przygotowująca materiały: Linea Recta/Point 4 Art
INTERNET –  termin i strony: www.winiary.pl
INTERNET –  agencja interaktywna: Adv.pl
PR – Eskadra PUBLICA


Portfolio produktów Buliony marki WINIARY



  • Domowa Kuchnia Rosół Drobiowo-Wołowy

  • Domowa Kuchnia Rosół Drobiowy z włoszczyzną

  • Domowa Kuchnia Bulion z Grzybami leśnymi

  • Rosół Drobiowy

  • Rosół Wołowy

  • Bulion Warzywny

  • Bulion na Żeberkach

  • Bulion Drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym

  • Bulion Cielęcy

  • Kostka do Smaku Drobiowa

  • Kostka do Smaku Warzywna

  • Kostka do Smaku Wołowa


* * *


WINIARY to marka, która od 70-ciu lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują nowoczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, majonezy, przyprawy, galaretki, kisiele, czy budynie – w sumie ponad 200 różnych wyrobów kulinarnych WINIARY, które w szybki i prosty sposób pozwalają przyrządzić domowy posiłek.

Ĺšródło Winiary. Dostarczył netPR.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy