Fastfood

Szpinak Deluxe, Amore Italia, Grandburger czy Fiestaburger?

Szpinak Deluxe, Amore Italia, Grandburger czy Fiestaburger?
19 listopada 2014 r. Szpinak Deluxe, Amore Italia, Grandburger czy Fiestaburger? A może chipsy ziemniaczane do tego? Nowości w McDonald’sÂŽ! 19 listopada w menu sieci

19 listopada 2014 r.
Szpinak Deluxe, Amore Italia, Grandburger czy Fiestaburger? A może chipsy ziemniaczane do tego? Nowości w McDonald’sÂŽ!

19 listopada w menu sieci pojawiły się 4 zaskakujące kompozycje – kanapki stworzone przez zwycięzców pierwszej w Polsce edycji konkursu Mój Burger, a także zupełna nowość – Chipsy Ziemniaczane z sosem śmietanowym! Zwycięzcami konkursu są Bartosz z Rybnika, Łukasz z Sowina, Małgorzata z Tomaszowa Mazowieckiego oraz Adrian z Warszawy. Każdy z nich wygrał po 10.000 zł!
Zadanie konkursowe w akcji Mój Burger polegało na stworzeniu za pomocą aplikacji zupełnie nowej receptury kanapki przy wykorzystaniu od 4 do maksymalnie 10 dostępnych składników oraz nadanie mu oryginalnej nazwy. Nagrodą główną jest kwota po 10.000 zł dla każdego z 4 zwycięzców oraz wprowadzenie burgera własnego pomysłu do menu sieci McDonald’s.
Bartosz Ignaszewski z Rybnika proponuje łagodne smaki na duży apetyt w postaci kanapki Szpinak Deluxe. Jest to duży kawałek kurczaka w towarzystwie sera emmentaler, plastra pomidora, szpinaku, pikli, czerwonej i prażonej cebuli w bułce z makiem i sezamem. Całości kompozycji towarzyszą sosy bazyliowy oraz cesarski.

Wielbiciele włoskich smaków znajdą pośród nowości coś dla siebie. Burger Amore Italia Łukasza Kondysa z miejscowości Sowin to kurczak, pomidor i rukola połączone z sosem kanapkowym i bazyliowym oraz bułką pszenną z kukurydzianą posypką.

Grandburger to kanapka powstała według pomysłu Małgorzaty Politańskiej z Tomaszowa Mazowieckiego. Jest to kompozycja soczystego smaku mięsa wołowego, sera cheddar, mixu sałatkowego i… chipsów! To wszystko w towarzystwie pikli i dwóch sosów – kanapkowego i cebulowo-pomidorowego.

Głodni wyjątkowych smaków z pewnością docenią pikantną propozycję Adriana Bekiera z Warszawy, który stworzył Fiestaburgera. Mięso wołowe, nachosy, sałata oraz ser cheddar są otulone bułką z ziołami. Wyrazistego smaku nadają kanapce czerwona cebula, papryczki Jalapeno oraz ostry sos meksykański.

Chipsy Ziemniaczane z sosem śmietanowym to nowość w McDonald’s. Chrupiące, aromatyczne oraz zawsze idealnie świeże chipsy z 100% ziemniaków podawane z sosem to przekąska, której trudno się oprzeć. Chipsy mogą być zamówione w ramach McZestawu Powiększonego zamiast frytek.

READ  Klienci pizzerii jedzą oczami

Zapraszamy na fanpage McDonald’s Polska https://www.facebook.com/McDonaldsPolska
i www.mcdonalds.pl.
***

McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie działa
w Polsce 345 restauracji McDonald’s (w tym 120 z McCafĂŠ), które zatrudniają ponad 16 500 osób. 215 z nich to obiekty prowadzone przez 62 licencjobiorców, niezależnych przedsiębiorców działających podstawie umowy franczyzy z McDonald’s.

Dodatkowe informacje:
Biuro prasowe McDonald’s Polska: tel. 22 211 58 65. Agencja 24/7Communication: 22 279 11 10
www.mcdonalds.pl/biuroprasowe/
https://www.facebook.com/McDonaldsPolska

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy